Hitno srušiti nelegalno izgrađeni objekat kojim je zazidan deo OK radija u Vranju 1Foto: Ok radio

Novinari koji su u Vranju učestvovali na sastanku Stalne radne grupe (SRG) za bezbenost novinara insistiraju na hitnom rušenjeu nelegalno izgađenog objekta kojim je zazidan deo OK radija u Vranju, naveo je predsednik Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih medija (ANEM) Veran Matić u otvorenom pismu gradskim vlastima Vranja, saopštio je ANEM.

Matić je u pismu upućenom gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću i načelniku Gradske uprave Dušanu Aritonoviću naveo da su novinari i članovi SRG odali priznanje tužiocima i sudijama u Vranju za efikasne istrage i pravične presude u rekordnom roku u slučajevima vezanim za nasilno ponašanje i ugrožavanje bezbednosti zaposlenih u OK radiju i prema imovini ovog medija.

Da bi pravda bila zadovoljena u ovom slučaju, nedostaje realizacija rešenja građevinske inspekcije vašeg grada, i podsećam da je rešenje o rušenju bespravnog objekta doneto u junu 2022. godine ocenio je Matić.

Da ste uspeli da zaustavite radove kojim je zazidan deo OK radija, bespravno, kako bi se proširila kladionica Koloseum gejm, ne bi bilo direktnog ugrožavanja bezbednosti zaposlenih u tom mediju i nasilničkog ponašanja Dejana Nikolića Kantara, istakao je Matić.

On je ukazao da je zahvaljujući efikasnoj sinergiji odgovornih tužilaca, članova SRG za bezbednost novinara i hrabrih i efikasnijih sudija „ruka pravde stigla počinioce tih krivičnih dela“.

Dodao je da je gradska uprava Vranja u potpunosti ignorisala te kazne i ocenio da su u potpunosti neprihvatljiva pravdanja u

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari