"Hladni odnosi sa Vindzorima mi savršeno odgovaraju, iako je moj otac išao u školu sa kraljem Čarlsom": Princ Filip o kraljevskim porodicama 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ; EPA-EFE/VICKIE FLORES ; EPA/ ANDREJ CUKIC

Lično moji odnosi sa britanskom kraljevskom porodicom su hladni. Moj otac ima daleko bliže i prisnije odnose sa njima budući da mu je pokojna kraljica Elizabeta bila kuma, a da je sa sadašnjim kraljem Čarlsom Trećim išao u školu, rekao je u intervjuu za Danas princ Filip Karađorđević.

Međutim, kako dodaje, te svoje dobre odnose sa Vindzorima nije preneo i na svoje sinove.

„Ipak, s druge strane, imam odlične odnose sa Kraljevskom kućom Španije, sa kojom je moja majka u bliskim rođačkim odnosima. Kralj Felipe je bratanac mojoj majci. Posebno sam srećan zbog toga jer Španija nije priznala nezavisnost KiM. S druge strane Britanci ne samo da su priznali nezavisnost Kosova već aktivno podržavaju secesiju južne srpske pokrajine i naravno da ne mogu biti srećan zbog toga te mi u tom smislu hladni odnosi sa Vindzorima savršeno odgovaraju“, navodi princ Filip.

On ističe da ima i dobre odnose sa mnogim drugim članovima kraljevskih porodica širom sveta, posebno sa prestolonaslednicom Viktorijom, budućom švedskom kraljicom koja je njihova venčana kuma.

Ceo intervju čitajte na linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari