Humanitarni koncert grupe “Konstantin” za izgradnju kuća u Medveđi 1Konstantin: Foto MMD studio Miroslav Mitić

Hram Vaskrsenja Hristovog u Nišu sutra će organizovati humanitarni koncert vokalne grupe “Konstantin”, a prikupljena sredstva biće namenjena za pomoć u akciji izgradnje kuća za socijalno ugrožene porodice u Medveđi.

Koncert će biti održan u svečanoj sali Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija, od 19.30 časova, sa blagoslovom episkopa niškog Arsenija.

“Velika zasluga za održavanje koncerta pripada svešteniku protojereju Bobanu Stojkoviću koji je i 2021. godine organizovao i naš koncert u hramu ‘Vaskrsenja Hristovog’ i ističe se često u mnogim akcijama humanitarnog karaktera”, rekli su u “Konstantinu”.

Ova vokalna grupa je poslednjih godina učestvovala u više humanitarnih akcija, različitim povodima, a poslednji njihov koncert te prirode bio je u decembru prošle godine, u Narodnom pozorištu.

Humanitarni koncert grupe “Konstantin” za izgradnju kuća u Medveđi 2
Akcija izgradnje kuća u Medveđi: Foto Eparhija niška

Akcija izgradnje kuća za socijalno ugrožene porodice sa više dece u Medveđi pokrenuta je na inicijativnu Eparhije niške i njenog verskog dobrotvornog starateljstva “Dobri Samarjanin”.

Opština Medveđa i Eparhija niška potpisale su u februaru ove godine ugovor o saradnji čime je zvanično počeo projekat izgradnje naselja za socijalno ugrožene od pet kuća.

Gradnju prve kuće finansiraće organizacija iz Čikaga “Naši Srbi”.

Episkop niški Arsenije, koji je u ime Eparhije i “Dobrog Samarjanina”, potpisao ugovor sa opštinom Medveđa, pozvao je tada sve ljude dobre volje da u skladu sa mogućnostima pomognu u ovoj humanitarnoj akciji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari