Deveti trener FK Novi Pazar u njegovoj superligaškoj eri je 53 – godišnji Dragi Kanatlarovski. Igračku karijeru počeo je u svom rodnom gradu Bitolju, da bi posle Pelistera nastupao i u Vardaru, beogradskoj Crvenoj zvezdi, Deportivu iz La Korunje i turskom prvoligašu Karšijaki. Iz tog perioda posebno upečatljiv je njegov udeo u osvajanju titule i kupa SFRJ sa Crvenom zvezdom u sezoni 1989/90. Zanimljivo je da je u godini koja je prethodila osvajanju Kupa šampiona Dragi Kanatlarovski kod tadašnjeg trenera Beograđana Dragoslava Šekularca odigrao 29 prvenstvenih utakmica i postigao jedan gol.

U jedinoj sezoni u kojoj je nosio crveno – beli dres ispred Kanatlarovskog su se po broju odigranih ligaških utakmica našli samo legendarni asovi Dragan Stojković Piksi, Robert Prosinečki i Darko Pančev, a iza njega i takvi majstori fudbalske igre, kao što su Savićević, Šabanadžović, Mrkela, Marović, Jugović, Lukić… Kao trener Kanatlarovski je predvodio više makedonskih prvoligaša, u dva navrata bugarsku Lokomotivu iz Plovdiva, Radnički iz Kragujevca i donedavno subotički Spartak.

Posle potpisivanja jednogodišnjeg ugovora sa Novim Pazarom Dragi Kanatlarovski je u prvom obraćanju javnosti istakao da je došao u „najfudbalskiji“ grad u Srbiji. „Blizak mi je i volim temperament Novopazaraca, uz njega ide i ofanzivni fudbal koji će Novi Pazar igrati u sezoni koja sledi. Još je rano govoriti o igračkom sastavu, moja je želja da se zadrži kostur tima iz prošle sezone. Nadam se da ćemo u tome uspeti i uz par osveženja krenuti ka ostvarenju cilja, a to su, zašto da ne – iako to ne obećavam, i kvalifikacije za Ligu Evrope. Poznajem sastav i mogućnosti ekipe i na osnovu toga mislim da nam je u ovom trenutku najpotrebniji klasični napadač“, između ostalog je rekao Kanatlarovski. Novi trener Pazara ovom prilikom je najavio da će pripreme početi u ponedeljak do kada bi trebalo da se kompletira i stručni štab novopazarskog superligaša.

Trener Spartaka

Kao trener Spartaka Kanatlarovski je u nedavno završenom prvenstvu dva puta vodio ,,golubove“ u prvenstvenim duelima sa Novim Pazarom. Na Gradskom stadionu Novi Pazar je u svojoj najboljoj utakmici tokom čitavog šampionata rezultatski i igrački u potpunosti nadvisio Subotičane (3:0), dok je meč u Subotici završena pobedom Spartaka (3:2).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari