Index: Sve jasnije da je ubistvo na ostrvu Pag mafijaška likvidacija 1Foto: Pixabay/fsHH

Sve je jasnije da je jutrošnje ubistvo na Zrću, na hrvatskom ostrvu Pag, bilo mafijaška likvidacija, javlja Index.

Kako navodi taj hrvatski portal, to proizlazi kako iz informacija o ubijenom koje su se dosad pojavile u javnosti, tako i iz načina izvršenja ubistva.

Ubijeni je 38-godišnji državljanin Crne Gore Goran Vlaovićm a prema neslužbenim informacijama, pripadnik je zloglasnog škaljarskog mafijaškog klana.

Mediji u regionu u posljednjih su nekoliko godina neretko izveštavali o međusobnim likvidacijama ili pokušajima likvidacija pripadnika škaljarskog i kavačkog klana. Oba klana su iz Crne Gore, a razgranati su po Balkanu, posebno u Srbiji.

Zasad nema potvrde da je ubojica, inače državljanin Srbije, povezan s kavačkim klanom, ali hrvatska policija sumnja na to kako Vlaovićevo ubojstvo ima mafijašku pozadinu.

Index navodi da neslužbeno saznaje da je ubica 28-godišnji Duško Tanasović iz Kragujevca, državljanin Srbije, ali je za kojim je raspisana poternica u Crnoj Gori.

Ubijeni Vlaović je ranije bio osuđen u Crnoj Gori zbog pomaganja u ubistvu Marka Vesnića, vođe Delija, navijača beogradske Crvene zvezde, i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom u Crnoj Gori.

Ubica je brzo uhapsila ubicu, na osnovu kamera i izjava svedoka u kome je pravcu pobegao, a pronađen je i pištolj kojim je ubistvo počinjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari