Inicijativa A11: Odstupanja od ljudskih prava u vreme vanrednog stanja nisu u skladu sa Ustavom

Ostavite komentar


  1. Verovatno su ovi iz A11 u pravu, ali to „vrh vlasti“ ne zanima. Oni odavno žive u nekoj virtuelnoj stvarnost – možda zbog odsustva hrabrosti da se suoče sa stvarnošću koju su sami generisali.

    1. Jesi li u karantinu ili slobodno lutaš bez maske i moliš boga da te zakači da možeš da se izležavaš o trošku države?

      1. Maska je za zaražene, pametnice moja mala. Sledeći put napiši nešto u kontekstu. Ispadaš glupan, ovako.

  2. Po meni mere koje sprovela Kina su dale reultate i koja moze da kaze da je pobedila koronu virus, a sve evropske drzave koje postuju mere imaju veliki broj zarazenih, Vazniji su zivoti.

  3. Ljudski život je najvažniji i u borbi za ljdski opstanak najvažnija je borba da se to i ostvari a da li se zakoni poštuju, ap za ljudski život sada je to totalno nebitno.

    1. Ljudi umesto sto skupljate peticije i ko zna sta vec pametnije ukljucite se u borbu za zivot.Pokazimo odgovornost,disciplinu,jedinstvo

  4. Sta god nalagao ustav ,najvaznije je da budemo zdravi i zivi ..Svi se sada mogu junaciti i ugrozavati sebe ali ne i druge ljude ..imajmo to na umu .bey obzira na nalozene mere ,treba da postupamo u skladu sa svojom savesti..

  5. Cisto huskanje naroda protiv vlasti. Ja postujem sve, evo danas sam otisa u nabavku i nemam potrebe da izlazim narednih nedelju dana. Prvoj mi se seta po lepom vremenu i navikla sam da sam stalno u pokretu ali ne zelim da rizikujem svoj zivot. I ako su mi po ustavu prava povredjena-bas me briga. I da nema policijskog casa i da nema nikakve zabrane, postupila bi isto.

  6. Mogu li negde da se pronađu biografije članova “ Inicijative A11″, u smislu ko su? Pravnici, ekonomisti, lekari, političari…?

  7. Ovi iz „Inicijative 11“, kao da ne shvataju ozbiljnost situacije, već navode neka evropska prava!!!!. Sada u ovoj situciji ne važe ta „vaša prava“, već važi pravo na život i smrt!!!. Zar bi Kina preživela ovo, da nije sprovela i poštovala drakonske mere!!!.

    1. Ma to su nižerazredni ××××××××
      Država može da ukine ili promeni postojeće međunarodne pravne konvencije i to pogotovo u ovakvoj situaciji.
      Tako da im ova nepije vodu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.