Gradski derbi između Intera i Milana koji se igra u nedelju (20.45) mogao bi da odluči prvaka Serije A, ali s druge strane i da reši zagonetku ko će naredne sezone u evropska takmičenja. Naime, ukoliko „nerazuri“ slave, a Juventus u predstojećem 37. kolu savlada Kaljari u gostima, „Stara dama“ bi stekla nedostižnu prednost od četiri boda pred poslednje kolo.

Osim za Juventus, formalni domaćin na Đuzepe Meaci igraće i za sebe jer bi trijumfom, uz povoljan rasplet događaja u ostalim mečevima, mogao do kvalifikacija za Ligu šampiona. S druge strane, pobeda Milana bi ostavila otvorenu šampionsku trku, ali i ugasila snove Intera da će naredne sezone igrati među elitom Starog kontinenta.

Ako je suditi po trenutnoj formi, poslednjim rezultatima i ambicijama „rosoneri“ su u blagoj prednosti jer ne znaju za poraz već mesec dana, ali daleko od toga da treba da ih zavara i poraz rivala od Parme. Prethodni derbi „Dela Madonina“ rešio je Dijego Milito, a Argentinac bi zajedno sa Snajderom i ovaj put mogao da bude koban za Abijatija. S druge strane, Ibrahimović predstavlja veliku pretnju za svakog golmana, što potvrđuje i 25 golova Šveđanina u dosadašnjem delu prvenstva. U preostalim mečevima biće zanimljivo u Bergamu gde gostuje Lacio, Napoli ide na noge Bolonji, a Udineze dočekuje Đenou.

Ne stišava se bura oko Ljajića

Sukob srpskog fudbalera Adema Ljajića i sada već bivšeg trenera Fiorentine Delija Rosija i dalje je aktuelan na Apeninima. Pojedini mediji preneli su da je Ljajić prilikom izmene pomenuo Rosijevog hendikepiranog sina, ali su te glasine demantovane jer iskusni stručnjak ima troje zdrave dece. Ademovi roditelji doputovali su u Firencu kako bi bili uz njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari