Intervju Mire Marković od pre 20 godina: Nismo očekivali da će se 5. oktobra desiti „išta sudbonosno“

Arhiva Danasa: Izdanja od 8. do 14. marta 2001. godine

Ostavite komentar


  1. Pa ona tada nije ni čula za Srđu Popovića. Odmah posle 5okt sam rekao da je učešće srba u 5okt vlasti beznačajno kao i učešće ruskog konrigenta kfora. Vi pošto imate arhivu proverite koliko je tada srba(bez obzira kakvih?) u vlasti.

  2. Nisam znao za ove zahteve Amerike. Sad je tesko dokazivati da oni nisu sve pripremili i sproveli od pocetka do kraja.

  3. Peti oktobar, najgluplja kvazirevolucija, koju je započeo Milošević, američki bankar, još 1986te. To je kontrarevolucija koja je imala za cilj konačnu uspostavu liberalno-kapitalističkog sistema i dalje zaglupljuvanje i porobljavanje ljudi. Sa svim svojim diskursima o demokratiji, slobodi etc, koje nisu ništa drugo do vraćanje na robovlasništvo, podaništvo i potčinjavanje, zapravo se radi o ponovnom porobljavanju ljudi, na koje je stavljena tačka 1945te godine. Karl Šmit i ekipa uzvratili udarac. Odrekli smo se jednakosti, zbog neke fiktivne slobode, koja je zapravo bila potpuno potčinjavanje.

  4. Supruga diktatora napravi ‘opozicionu’ stranku svom muzu, da li ima primer za tako nesto u istoriji. I u tu stranku pohrle mnoge poznate i znacajne licnosti. Ima li drugog objasnjenja od onoga da su to sve odreda bile cinkare drzavne sluzbe i da je JUL bio drzavni projekat, u sta nema sumnje? Treba znati da se sluzba nikad ne prekida i nikad se ne izlazi iz nje, sto se lepo vidi iz raznih filmova na ovu temu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.