Irinej: Bezbožnici su digli ruke na svetinje gospodnje

Molitveni skup uoči dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru

Ostavite komentar


  1. Kako ste stekli tu i ovu danasnju imovinu i zasto se “ clanstvo “ u srpsku pravoslavnu veru naplacuje . Pravoslavac sam ali me uopste ne dotice . Kada su oni stali iza nas . Kod rusenja Milosevica , nista . Onog konja odlikuju a on je zlo vece od Djukanovica …

    1. Ako ste Hriscanin, nacicete nacin da obogatite Hriscanstvo dobrim delima i aktivnim ucescem u borbi protiv zla, ucescem u duhovnom, kulturoloskom, i ako je moguce politickom aspektu zivota.

  2. Irineju, i bezbožnici su Božija deca i svi smo grešnici. Budimo ljudi. Zar Hrist nije večerao kod carinika Mateja. Voli bližnje svog. Oprosti neprijatelju svom. Okreni i drugi obraz, itd. Treba razgovarati, a ne prozivati i vredjati. Pa i muslimani hrišćane smatraju nevernicima.

    1. Muslimani hriscane smatraju vjernicima. Zidovi i hriscani su za njih nrodi Bozije knjige.

    2. Nevernici su ljudi koji nemaju veru i ne postuju tudju. Pravi vernik postuje i svoje i tudhe, ali na razlicit nacin. A nevernici nisu isto kao ateisti, koji imaju svoj sistem vrednosti, dok nevernici „gaze preko mrtvih“ i ne postuju nista.

  3. U oravu ste gospodibe Irinej, nisu cinili Turci, ali je zato cinila SPC. Turci Vam ostavise crkve a SPC od, hvala bogu, odlaska Turaka pa na ovamo, a narocito u 90-im podrza i sprovede rusenje i unistavanje islamakih vjerskih objekata. O blagoslovu za ubice i koljace da nw i govorimo.

    1. Patrijarh je apsolutno u pravu, ovaj zakon je ujedinio pravoslavni narod Crne Gore. Ne verujem ni da su najveći skeptici diktatorsko-mafijaškog režima Mila Đukanovića očekivali tako masovnu pobunu. Nadam se da će Crnogorci vođeni crnogorsko-primorskom eparhijom istrajati u borbi za svoja prava. Možda će ovaj zakon konačno presuditi poslednjoj evropskoj diktaturi.

  4. Gospodine Irinej Vi ste vasim izjavama pokazali da ste osvjedoceni sovinista i fasista. Kazete spremni su vjernici da brane Vasu imovinu i zivotom a dobro je sto Vam se opet crkve napunise. To je ta fasistoidna logika ma nema veze i ako ginu ljudi, neka vjeruju i neka placaju popove i hodze! Sjeme Vam se svima zatrlo! Koliko ste zla napravili zlotvori SOVINISTICKI! Koliko ljudskih zivota nosite na dusi!? Ako ste Vi, i Vama slicni, predravnik Boga na zemlji poserem mu se na posao!

  5. Mnogo priča o imovini za jednog monaha… To je političko i pravno pitanje i velika otimačina ali njegovo nije da kroz molitvu loži ljude na tu temu…

    1. Cini mi se da pomenuti , nije monah…!! Iz Patrijarha Irineja, progovara svetovni Miroslav,od kude Nis…

  6. Uplasio se Miroslav da ce nece biti crnogorskih para za njegov novi Mercedes S klase. A on ga zasluzuje, iako se i rimski papa vozi u Zastavinom Fijatu iz Kragujevca. Ima se, moze se. Samo me malo razocarao sto nije opet spomenuo da je Srbima u CG danas gore nego u konclogorima ustaske NDH. Tu je pokazao svoju pravu svetosavsku prirodu.

  7. patrijarhat „urineja“ što bi rekao Mićko. Čovek koji je sramota za crkvu i za Srbiju nekome nešto priča. Šta je tebi sveto kada si 800 godina autokefalnosti proslavio dajući orden Vučiću i polupismenom Milu Dodiku…ti si takva bruka za ovaj narod da se rečima iskazati ne može

  8. Irinej bi trebao biti primer obicnim ljudima kako da se ponasaju prema svojim neistomisljenicima i pripadncima drugih vera. On je, medjutim, upravo suprotno od toga, primer veoma loseg coveka sa svim svojim manama: sebicnoscu, sirenjem mrznje prema drugim verama, huskanje na nerpijateljstva prema komsijama, omalovazavanje drugih naroda, huskanje na otimanje od drugih, nedostatak mudrosti i znanja. Jadna je ta crkva u kojoj je on patrijarh.

    1. Potpuno ste u pravu. Kad bi htio da bude covek, Irinej ne bi pozivao na proteste protiv zakona koji je donela Vlada u CG. To nije njegov posao i misija. Da ima mudrosti u njemu, on bi shvatio da se ovim zakonom samo vraca vlasniku, nekada davno, na silu oteta imovina. Sto je oteto to je i prokleto. Doslo vreme da se izmire racuni. Irineju upravo radi suprotno od onog sto bi trebalo da radi. Zalosno je to ko vodi SPC i koju idelologiju propagira.

  9. Nebih da se mijesam ali ovaj Irinej sto arlauce kako rece Dodik za hodze, umjesto sirenja mrznje i zavadjivanja naroda trebao je macugu u sake i pravac Podgorica da objasni Milu i svima u C.G. koje su to Srpske a koje su to Crnogorske svetinje, da dokaze lijepim rijecima i tvrdim argumentima a ne sto ovako iz Beograda arlauce cak na Podgoricu.
    Nebih verovao da su samo Srbi pravili te svetinje a da su Crnogorci sjedeli i posmatrali iz hladovine…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.