Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević organizovao je humanitarnu donatorsku večeru u hotelu Norcev na Fruškoj gori, na kojoj je prikupljena pomoć za decu obolelu od Batenove bolesti.

Pozivu da prisustvuju humanitarnoj večeri odazvali su se brojni privrednici iz Novog Sada, vlasnici privatnih kompanija i direktori javnih i javnih komunalnih preduzeća grada, kao i preduzeća čiji je osnivač Republika.

Vučević je kazao da ga je posebno obradovala vest koju su mu preneli roditelji mališana da je pronalaženje leka za tu bolest veoma blizu i da su ispitivanja u završnoj fazi.

– Dovoljno je da se svako od nas odrekne jedne kafe mesečno, pa da se sakupe sredstva koja bi mnogo pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija. Grad nema mogućnost da novac direktno uplati obolelima, ali može da animira i bude pokretač akcije da javna i druga preduzeća to učine – rekao je Vučević.

Majka devojčice obolele od Batenove bolesti Bojana Mirosavljević je kazala da sredstva koja se prikupljaju i omogućuju lečenje u Kini deci spasavaju i produžavaju život.

– Na ovaj način našoj deci se produžava život sve do leka koji je na pomolu i čije ispitivanje je u završnoj fazi u Nemačkoj – rekla je.

Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada najavljeno je da će tačan iznos sredstva sakupljenih na donatorskoj večeri saopštiti Udruženje roditelja dece obolele od Batenove bolesti na čiji račun se uplaćuje novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari