Istoričari pišu za one koji hoće da znaju, a pseudoistoričari za one koji hoće da veruju

Ostavite komentar


  1. Gospodin je vrhunski istoricar svetskog ugleda, ali nazalost kod nas bolje prodaju svoje knjige pseudoistoricari bez skole, hohstapleri i manipulatori, koji su agresivni prema svakom ko ukaze na njihove stetne podvale

  2. Kao uvek sjajan. Nažalost, mi sde svirazumemo u istoriju kao i futbal. A da smo narod najstariji svedoči činjenica da je mozak onih koji to tvrde kao kod ameba,

  3. Istoričar/ka je osoba koja diplomira istoriju. Svi ostali koji to nisu učinili, ne mogu se nazvati istoričarima niti mogu da se zaposle kao istoričari. Mogu da pišu knjige, vrlo pitke ali bez ikakve stručnosti. Zapravo su vrlo daroviti, ali za bajke ne za istoriju. A profesor Radić je istoričar sa velikim „I“. Ako baš toliko volite istoriju (i arheologiju), upišite i završite, ali mora da se uči, pa onaj latinski, pa starogrčki, pa izvori, pa hiljade stranica da se čita pa tek onda da se dobije neka opšta slika a onda još hiljade i hiljade prašnjavih stranica da budete sigurni da ste o određenoj temi pročitali sve što je dostupno.

  4. Ovo predavanje je bacanje prašine u oči,zamena teza,vređanje i omalovažananje,a bez ikakvih dokaza i bez zaključka.Jednostavno prosipanje iz šupljeg u prazno!

  5. Mozda ne mozemo profesore doktore, ali mi imamo arheologiju i, sto je jos vaznije, toponime koji su cinjenica, drugi ih nemaju, i dok god je tako, dok se ne pojavi neko ko ima isto ovako cvrste dokaze da je stariji, do tada, mi smo najstariji!!

  6. Niko ne pominje nikakve argumente, svi se pozivaju na zvanje ili svoj autoritet koji danas malo vredi.

  7. Ovi Dereticevci su postali prenaporni.Imaju pricu koja prija uhu i tumace istorijske dogadjaje tako pojednostavljeno da je to instant istorija .Ja ne bi imao nista protiv da smo narod najstariji kada bi postojali i neki dokazi u vezi toga.

  8. Deretićevci, šarićevcii i ostali, čitajte knjige, studije i istraživanja ozbiljnih naučnika umesto što ovde pišete koješta. Imate svoja sektaška udruženja i stranice na društvenim mrežama pa tamo možete do mile volje da pričate o ameboidnoj istoriji. Ne zaboravite da cela ta priča od koje vam srce (srBsko) u grudima brže lupa ima finansijsku potporu aktuelnog režima i službice čiji je šef keramičar.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.