Istraga o incidentu kada su pripadnici niškog odreda Žandarmerije pretukli Andreja Vučića i pripadnike „Kobri“, još nije završena, potvrđeno je za Danas iz vrha MUP-a.

Naš sagovornik tvrdi da je Tužilaštvo tek pokrenulo istragu po zahtevu za utvrđivanje disciplinske odgovornosti i da je neizvesno koliko će ona da traje.

– Kada tužilaštvo prikupi sve dokaze i uzme izjave od učesnika incidenta, utvrdiće da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka. Zatim se predmet prosleđuje sudu, pa od njegove odluke zavisi sudbina petorice žandarma osumnjičenih za prebijanje Andreja Vučića i njegove pratnje u vreme Parade ponosa – kaže naš sagovornik, dodajući da se otkazi „ne dobijaju preko noći“, kako su juče naveli pojedini tabloidi, uz tvrdnju da će petorica niških žandarma biti otpušteni iz MUP Srbije.

I u vrhu Žandarmerije potvrdili su za naš list da su učesnici incidenta iz niškog odreda elitne jedinice MUP-a pod suspenzijom i da u Žandarmeriji nemaju saznanja da će oni dobiti otkaze.

Podsetimo, žandarmi koji su brutalno pretukli Andreja Vučića 28. septembra identifikovani su odmah nakon incidenta na osnovu snimka koji je dospeo u javnost. Oni su odmah suspendovani, a istragu o čitavom slučaju sem MUP-a vodi i Vojnobezbednosna agencija i BIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari