Ivan Ivanović: Meni se čini da su oni gotovi

Povodom nove sezone svoje emisije, o opoziciji, vlasti i novinarstvu

Ostavite komentar


  1. Dokaz da i sa diplomom pravnog fakulteta, mozes biti megaloman.
    Dakle Ivan je jedan covek koji je ostao na nivou vozaca u americkoj ambasadi, radi za firmu koja placa americka vlada i huska bez uzimanja ucesca na promenu vlasti pod umisljenom vizijom da je najbolji svetski novinar, revolucionar i vizionar.
    Isti taj Ivan sluzio je rezimu dok mu je odgovaralo kao i kesic, cutao na Prvoj dok su ga trpeli a sada napada kolege koje NISU u poziciji da se na mestima i medijskim kucama u kojima rade bune, iz prostog razloga sto bi ih momentalno otpustili. Probajte na Novi da se pobunite obojica da vidim kako ce da Vas nigde nema.
    Vrlo je lako biti revolucionar kakav je on i ne uzimati ucesca vec sa neke zamisljene ( jer fizicke nije moguce ) visine komentarisati situaciju.
    Dakle Ivane, ti nisi novinar, nisi strucno osposobljen da budes novinar, nisi cak ni narocito obrazovan ( mnogi su zavrsili pravni pa su slicni ), radis na televiziji ali televiziju niti poznajes niti si je izmislio.
    Zato cuti i vodi emisije koje na kablu gleda manje od 15% srbije i uzivaj dok te trpe.
    Tipican primer jednog

      1. Ja čitam jedne i druge nivine. I slažem se sa Markovićem niti je novinar niti je smešan.

    1. Samo Vi uživajte u tekstovima novinarske „struke“ Kurira, Informera, Alo i sl. (Možda bi mogli i da pišete za njih, sudeći po lažima iznetim u komentaru) i gledajte Pink Farmu i Kafu sa Brukom a mi neznalice držaćemo se Ivana, Kesića, Olje i PLjiŽ-a.

      1. Samo ti gledaj televiziju i visoko placene ljude sa nje dok ti vucic oduzima: zdravlje, imovinu, platu, penziju i dok pijes lose pivo.
        Zivot prodje za cas.

        1. Zanima me da li je ,,on,, ikada došao na posao i rekao ,dosta je bilo, neću više da lažem narod !!!!!!

    2. Tipican primer jednog… bota sa zavrsenom srednjom skolom.
      Prvo ga nazivas novinarom a onda nije novinar.
      Sluzio rezimu kao i Kesic, dok su ga “trpeli” na prvoj. Prestali su da ga “trpe” kada je prvu preuzeo rezim.
      Zasto bi se bunili na Novoj, ako su zadovoljni? Koliko ih ja pratim, a pratim svaku epizodu, kace oni sve. I rezim i opoziciju a vala i te amere koji ih “finansiraju”.
      Dakle, dragi moj Bot. S. Markovicu, ocigledno nemas pojma i nisi nikada gledao ni jednog ni drugog satiricara koje pominjes, a izgleda da je to zato sto satiru bas i ne razumes. Ne sekiraj se, nije ni to problem. Nije satira za svakoga. Za nju ne trebas preterano da uposljavas mozak, ako ti je IQ veci od broja cipela. Samo lagano…
      LP.

      1. Redakcija Danasa je lepo opisala doticnog pre nekoliko godina (taxista, ugostitelj…) Molim vas da ostanete dosledni sebi, bez obzira da li je taj neko (o)pozicija.

      2. Podrzavas nekoga koga ne poznajes, licno na osnovu onoga sto vidis na televiziji sto nije realna slika o nekome.
        U svakom ima po neceg dobrog ali i puno loseg.
        Televizor i ono na njemu, nije raelno stanje stvari.
        Bot nije svako onaj koji misli drugacije i da bot ti odgovoriti nece.

      3. Miki, Ivan nije satiričar. U njegovom govoru najčešće su uvrede, vulgarnosti i omalovažavanje ljudi. Po tome se ne razlikuje od radikaljerosa, pardon naprednjaka.

    3. Ne znam kako ti ne pade na pamet Vučić koji je tamo na hoklici slušao Trampa kao malo dete mamu. Da ne spominjem da je praktično priznao Kosovo kao državu, uvalio nas u fight sa celom EU, Rusijom i što je nakgore – Kinom. Kako ti ne smeta što više ne možemo da se pozivamo na rezuluciju 1244 zbog njegovog potpisa, što će premestiti ambasadu u Jerusalim, što je Izrael nakon 22 min priznao Kosovo, a odmah iz besa i Palestinci? Kako ti to ne smeta? Najveći američki plaćenik je Vučić, a ti ga još i voliš zbog toga. Sramota

      1. Ako ne podrzavam Ivana, to ne znaci da podrzavam vucica.
        Ivan nije perjanica niti reprezent demokratije, vec samo jedan covek koji nigde drugde sem u srbiji ne bi mogao da bude to sto jeste na nacin na koji radi.

    4. Koji smisao komentara koji leci svoje licne frustracije ili se uvlaci nekome? Mozda Vam se I.I. ne svidja ali na osnovu procitanog pratite njegov rad. Smesni ste.

      1. Istina je cudo, i smesna i boli a najgore je sto reflektuje realnost.
        To je tesko podneti, pa koristis termin frustracija, umesto realnost.
        Realnost je da je covek koga navodno podrzavas: alkoholicar i prilicno prosta individua sa medijskim prostorom na privatnoj televiziji.
        Isto kao vucic ali sa manjom gledanoscu.

  2. Ma ta prica se ponavlja vec 5-6 godina: te gotovi su, te dogodine, te na sledecim izborima… Ali nikako da dodje taj pad. Iskreno, mislim da ce Vucic i za 2 godine pobediti u prvom krugu na predsednickim izborima. Nadam se da nisam u pravu ali nista ne ukazuje tako.

    1. Želim samo da kažem da treba da se srame gospoda i dame, ako ih tako mogu nazvati koji sve one koji drugačije misle nazivaju botovima. Na taj način gledajući mogu da vidim i Srbiju jednoumlja koju žele, a na koju se sada žale, sada kada imaju pravo da kroz društvene mreže kažu šta god žele, pa i ono najgore o vodećim političarima koji god i kakvi god bili. O dotičnom kome ste posvetili prostora kao da je Tramp zaista nemam reči, gledao sam njegove emisije, užas kada počne sa vicevima i forama, a masa se smeje na taster kao krdo. Kao što neko reče bolje da je nastavio da vozi keš taksi volan mu više leži nego kravata i odelo. Pozdrav.

  3. Kod nas u opoziciji se dogadja gotovo apsurdn proces,da usled slabosti i nedostatka organizovane opozicijemjavne licnosti i gradjani koji to nisu se uzivljavaju u tu ulogu .To je i slucaj sa Ivanovicem .Ne znam po cemu se moze zakljuciti da je vlast gotova ,zapravo on konstatuje da su gotovi ,a onda u nastavku stavlja to u kondicionalu,da ima polukrstene opozicije,da nemaju medije i tako dalje .Jednostavno,preuranjene prognoze su bile ne samo od doticnog da ova vlast samo sto nije pala ,Uzgred,izbori u Beogradu su 2022. ,ako je to pocetak kraja ,onda svakako taj kraj nije nesto sto samo ceka da se desi .Takodje,moze se zakljuciti da doticni nema dobro misljenje o opoziciji a pravi klasicnu gresku javnih licnosti ,ne treba da se delimo unutar opozicije ,pa kako ce onda ovakva opozicija biti jaka ,kada je ona po priordi vise nego problematicna,ako se nece napraviti linija,ko moze da predvodi opoziciju ,a ko ne moze?

    1. Upravo se o tome radi, nema ideju ni sta ni kako ali ima misljenje da ce sve da padne.
      I to konstatuje nonsalantno u fazonu, ja cu sada ovo da kazem, krece mi sezona da povucem jos kojeg gledaoca i da primim platu, kao ja sam gledan a u sustini ljude ni ne interesuje.

  4. Svaka čast Ivanu Ivanoviću na zrelosti i stavovima koje predstavlja javnosti! Sticajem okolnosti, njegove emisije počeo sam da gledam tek pre godinu dana, tako da sam počeo da ga „otkrivam“ relativno skoro. Posebno me je oduševio u Utisku nedelje, pre nekoliko meseci, kada tokom cele emisije nije izgovorio nijednu pogrešnu reč i kada je „pojeo“ ostale učesnike te emisije, ali i mnogih koje su joj prethodile ili je sledile.

  5. Zanimljivo, patriotizam se ne dokazuje na plazi, ali se dokazuje na njivi? Velikohrvatski rezim bas nedavno zabranio Matijevicu da kupi zemlju u Slavoniji, a inace konstanto progoni Srbe, vodi montirane postupke, ukida im struju i vodu, razbija cirilicne table, na delu je jedan sovinisticki rezim, pa se postavlja pitanje da li mi Srbi imamo pravo da – guramo glavu u pesak. Mada u Hrvatskoj bas i nema pescanih plaza. A cro-turizam je ostao na nivou iz vremena socijalizma, svi su neljubazni, hrana nekvalitetna, usluga losa, vanpansionska potrosnja nepostojeca. Ali je zato sve u znaku sahovnice, zastave svuda vijore, Hrvati u majicama sa sahovnicom, stolnjaci u kafani, jelovnici, suveniri, ambalaza, peskiri na plazi…. PS Hvala sto necete objaviti ovaj komentar, pozdrav za demokratsku redakciju Danasa.

    1. Posto si bivsi citalac ,nemoj ni da citas danas.za tebe su informer ,alo i kurir,tu se za tebe pokazuje patriotizam

      1. To „Bivši čitalac“ znači da smo nekad čitali Vreme .Medjutim i ta novina je izgubila oštrinu i poentu opozicionog delovanja u Srbiji.Neće pomoći to što pišete, sve protiv svoje zemlje,naroda i crkve.Da bi se skinuli ovakvi režimi kao sto su naši na Balkanu treba puno mudrosti.Ugledajte se na Crnu goru tamo su mediji bili sasvim drugačiji i uspeli su posle 30god da pomognu u skidanju sa vlasti Mila Djukanovića.Nadam se da će te objaviti i moj komentar.Hvala.

        1. Moja država i moj narod možda, mada i to sve manje kako prolazi vreme. Moja crkva, nikako!
          Kad će pravoslavci Srbije da shvate da je to njihova crkva ali ne i naša…ili možda oni koji nisu pravoslavne vere nemaju pravo da žive u Srbiji, bili vernici ili ateisti Ali mi smo u žestokoj manjini pa koga briga za nas…
          Inače, rodjen sam i živim ceo svoj život u Srbiji, valjda sam zaslužio neka prava kao i pravoslavci…

    2. Zao mi je ovakvih ui slicnih koji probaju da skrenu sa sustine teme. Apsolutno me ne zanima tajkun Matijevic niti stolnjaci na crveno-bele kvadratice i ne bunim se ako nisu pepita. Pamtim kada sam od drzave dobio pusku a iste godine Toma i Vucic stan…ovim cinom su pokazali kakve su to pratijote i ni Dunav i Sava ne mogu ih oprati.

    3. Sta si se uspalio kad kazes da Hrvatima ionako nista ne ide? A sto bi prodali zemlju Matijevicu? Malo je pokupovao ovde? Ali zato kad se tamo budu vijorile srpske trobojke to ce biti pun pogodak???

      1. Kad ti dođu šahovnice i handžar divizija pod prozor da ti kolju nejač onda pozovi II da te zaštiti. Dotad uživaj u njegovim baljezganjima, mada bi ti bilo bole da napokon pročitaš lektiru iz OŠ.
        Budi pozdravljen

        1. Molim te idi svoju mržnju i frustracije drugim narodima i verama ispoljavaj na drugom mestu. Ti si čovek kome je hitno potreban razgovor sa sturčnim licem, shvati ovo kao ljudsku preporuku. Iako su mi takvi puni mržnje prema drugima izuzetno antipatični, ne mogu da ne žalim tvoje stanje i zato ti ponavljam razgovaraj sa nekim ko te može pomoći.
          I kreni dalje od lektire iz osnovne škole slobodno, ima i tu finih ideja.

      2. To „Bivši čitalac“ znači da smo nekad čitali Vreme .Medjutim i ta novina je izgubila oštrinu i poentu opozicionog delovanja u Srbiji.Neće pomoći to što pišete, sve protiv svoje zemlje,naroda i crkve.Da bi se skinuli ovakvi režimi kao sto su naši na Balkanu treba puno mudrosti.Ugledajte se na Crnu goru tamo su mediji bili sasvim drugačiji i uspeli su posle 30god da pomognu u skidanju sa vlasti Mila Djukanovića.Nadam se da će te objaviti i moj komentar.Hvala.

  6. E moj Ivane, možeš samo da sanjaš da je ova vlast gotova – uz ovakvu opoziciju koja treba da ga smeni bojim se da će ta poslednja četvrtina Vučićeve vlasti potrajati bar koliko i prethodne tri četvrtine a Boga mi očekujem i bar jedan produžetak. Oni koji su ti rekli da je gotov masno su te slagali …

    1. Mr Ljubiša, doći će kraj i ovoj vlasti, nemoj uopšte da sumnjaš u to. Mnogo je više ljudi koji žele da mu vide leđa, nego onih koji žele da ostane na vlasti. Ne znam, valjda je reč o ekonomiji. Ha, ha…

      1. Na osnivu čega tvrdiš da mnogi više žele da mu vide leđa. Nemoj samo o procentima koji su izašli na izbore.

      2. Video sam i gledam već dve godine – prošle godine iz cele Srbije nije se uspelo skupiti ni 10.000 tih nezadovoljnih i pored silne agitacije i pozva na konačni obračun (april 2019). Videli smo i koliko ljudi je protestovalo skoro dve godine, video sam i pre par meseci … To što ti u nezadovoljne brojiš svih tih 50% koji nisu izašli na glasanje znači da ili nemaš pojma o politici ili si toliko ostrašćena da ne vidiš istinu, na žalost jako tužnu.

  7. Pa gotovi su jedino ako se okliznu na koru od banane pa padnu s vlasti sami obzirom da niko ni ne pokušava ozbiljno da ih obori. 2022 ladno pobeđuje na izborima osim ako se ne pojavi neki potpuno neočekivani i dobro organizovani igrač(i). Zasad takvih nema. Jeste da tzv. opozicija valja banene svima redom ali Vučić je Šešeljeva škola, otporan je on na to.

  8. I meni se cini da je ova naprdna bandokratija dotakla „dno-dna“ i da im sledi kako voli da pomene profesor Jovo Bakic jurenje „posranim motkama“ po ulicama, pre svega po prestonici Beogradu ( posto je tu epicentar fukara i olosa ) a potom sirom Srbije. Naprdnjacki „firer“ i tvorac zla u Srbiji AVdolf Aleksandar Vucic ocigledno bolestan ( mentalno ) covek, moramo se spremiti na opsti otpor svim sredstvima, jer nam druge nema. Poput Lukasenka u Belorusiji ( koji u medjuvremenu objavljuje opstu mobilizaciju i zatvaranje granica ) tako ce i ovdasnji diktator da pokusa da nas jos vise utamnici i da pusti svoje besne ( robijase i kriminalce ) pse na slobodne gradjane Srbije koji nece vise da trpe njegov teror i izivljavanje. Prema tome zna se sta nam je „ciniti“ i ovog puta se ne sme dopustiti propus petooktobarske pobune dvehiljadite godine, mora se jedanput dovrsiti ( zavrsiti ) sa olosokratijom i bandokratijom u Srbiji a sinonim sveukupnog zla u Srbiji jeste upravo Aleksandar ( AVdolf ) Vucic & Co.

  9. Ja lično pogledam ponekad njegove epizode, malo se nasmejem i to je to. Ovo drugo baš me i ne zanima..vidim da se gruvaju Vesić, Informer i on, ali to su njihove lične stvari. A što se tiče Vučića, biće još dugo na vlasti, pametniji je od opozicije koju predstavljaju neki frustrirani biznismeni i političari kojima ne možeš verovati..nažalost, to je tako.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.