Ivana Žanić: Politička elita ne prihvata da je u Srebrenici 1995. počinjen genocid

Ostavite komentar


  1. Negira i narod, i u pravu je, borci poginuli u borbama sa vojnicima a ne sa sa civilima kako su bili navikli 1992 i 1993 nisu i ne mogu biti žrtve

    1. Tačno! A kako se te borbe izgledale znamo zahvaljujući savesnim i odgovornim pripadnicima jedinice „Škorpioni“ koji su kamerom ovekovečili jednu od svojih borbi…

  2. Oni koji insistiraju da nesumnjivi zlocin pocinjen u Srebrenici neosnovano pravno bude kvalifikovan kao genocid, u stvari rade na medjunacionalnom razdoru i unapred sahranjuju svaku sansu za regionalno pomirenje i odrzivi mir. Njihovo glediste nema nikakvih dodirnih tacaka sa racionalnom diskusijom i argumentima. Ili besomucno ponavljaju rec genocid po principu hipnoze i ispiranja svesti ili se pozivaju na presude jedne lakrdije od suda kao sto je bio haski trbunal. Em sto nije bio stalni i univerzalni vec ad hoc i nadlezan samo za balkanske varvare, pa su od ogovornosti izuzeti oni sa Zapada koji su ratu najvise doprineli i pocinili i najvece zlocine, em ga je osnovalo nenadlezno telo UN ne da prevashodno „ostvaruje pravdu nego da uspostavlja mir“, em je nazovi saradnja u stvari bila kapitulacija pred nametanjem ovog suda po principu politike jaceg, em je odluka bila potpuno nezakonita, mimo pravnog poretka, u slucaju izrucenja Milosevica doneta po principu kupoprodajnog ugovora neposredno uoci donatorske konferencije u Briselu. Takav sud nikada nije bio u funkciji pravde, vec u funkciji naknadnog opravdavanja Zapadne agresije, verifikacije Zapadne ratne neprijateljske propagande, a anrocito nije bio u funkciji mira, jer je svojim pristrasnim radom stvorio osnovuu za dalje ne samo medjunacionalne, vec i unutrasnje sukobe o cemu svedoce najbolje i rasprave poslednjih dana.

  3. Mi nemamo elitu,neznatan broj u Srbiji,uglavnom su napolju.
    Kao I uvek sto je bilo.

  4. Nije tačno da se radi o eliti, skoro niko u Srbiji ne veruje ništa Haškom tribunalu i njihovim presudama. Ostala je samo dobra namera.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.