Ivanki Popović „presudio“ slučaj plagijata Siniše Malog

Burne reakcije na izbor nove uprave Univerziteta u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Gde ste bili 2017 kad se menjala pravila ,tada se ćutali .
    Isto se ćutali 2003 kad se menjao zakon o odlasku u penziju ,tada su svi i sindikati ćutali danas plaćamo cenu tog ćutanja jer su nam tri puta manje penzije po novom zakonu.
    Moglo se izboriti da onih 30 godina da se računa po starom zakonu a ostatak od 20 hod po novom to bi bilo pravedno,onako kako je povoljnije za penzionere.

  2. Mada moji komentari uredno završavaju „u košu“ za razliku od mnogih botovskih, pokušaću.
    AV-ov režim ne trpi samostalnost u odlučivanju. Onima koji nisu spremni da ga do neukusa veličaju i klanjaju mu se, nema opstanka na javnoj sceni Srbije.

    1. Postovani Mada vi ste jednostavno i briljantno uocili sustinski razlog smene rektorke. Ovaj neuravnotezeni covek i njegova lumpen druzina nece se smiriti dokle na svko mesto na svaku poziciju u drzavi ne postave svoje sluge i satrape. Takodje nece biti mirni ni dok svaki zakon ne izmene tako da nema vise prevne zastite ili da je sto vise otezaju gradjanima. A kada to urade, dok Srbija na izborima spava, onda dolazi noc i onda ce krenuti po vas, nas po sve one koje hoce jel im se moze kako kaze vodja navijackih huligana. Tada ce Srbima i gradjanima Srbije ostati da nocu osluskuju korake u svojim zgradama , drzeci u rukama lopate i oklagije kao poslednju odbranu vlastitog, isto onako kao sto je opisivao Solzenjicin u doba Kobinog terora.

  3. Нисам чуо да се ректорка Поповић осврнула на случај презимењакиње проф. Д. Поповић која је присвојила превод покојног колеге. Од С. Малог много је погубније кад је плагирајатор универзитетски проф. коме етика мора бити и лично и професионално начело.

  4. Па што се качила са јачим,тако раде и каубоји,па ником ништа!!!

  5. Luk je dno dna. Ovo je očekivano. Medjutim neće ga oprati ni Sava ni Dunav. Savamala, Bugarska, doktorat… mizerija

  6. Indikativan je stav državne revizione institucije koja rektorki piše krivičnu prijavu za nenamensko trošenje 25.000 evra. U isto vreme i DRI i ministarstvo ćuti oko 250 milionsa evra nezakonitih nabavki koje je EPS uradio tokom 2018 i 2019.

  7. Ovo je kraj!!!
    Ugasite svetlo pa da se razilazimo!
    Bagra je pobedila!!!

  8. Nisu samo funkcije bitne, lepo je i kad iz septičke jame, izađeš čist

  9. Ako se Univerzitet odrekao rektorke po pritiskom jednog običnog plagijatora onda su zaslužili da im postave za rektora onog Rističevića. Zaslužili su

  10. Nebitno šta joj je “ presudilo”. Malom sa malim m ostaje večne sramota kradje intelektualne svojine, Savamala, bugarski stanovi… i ko zna za šta ce ovaj muljator još da je dgovara. Ispašće da mu je brat još dobro prošao sa žandarmerijom.

  11. Akademski je potpuno ispravno da jedan mandat bude i maksimalan broj mandata. Ima toliko kvalitetni profesora koji mogu da budu i dekan i prodekan i rektor i prorektor. Glasam zato za smenu vlasti i uprava na tri godine, a zbog gorkog iskustva koje ime o na Medicinskom falultetu u Beogradu. Pojedinci su 25 godina u kontinuizetu u upravi UB MF, a ista osob aje prodekan za nastavu 18 godina. UB MF ima preko 200 redovnih profesora, pa je bilo mnogo korisnije da je svako dobio šansu od 3 godine. Ovako, ovi ili su prestali da budu profesori ili su ozbiljno trgovali uticajem. Rezultat je najpogubniji za studente i kvalitet nastave

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.