Iz budžeta Novog Pazara sredstva za najbolje studente i obolelu decu od retkih bolesti 1Foto: S. N.

Privremeni organ Novog Pazara, na današnjoj sednici, doneo je odluku da, iz gradskog budžeta finansira 87 najboljih studenata i da sa 100 hiljada dinara pomogne lečenje dece, iz ovog grada, koja boluju od malignih i retkih bolesti.

Kada je finansiranje iz gradske kase u pitanju, doneta je odluka da se 13, 5 miliona dinara, rebalansom budžeta predviđenih, prebaci sportskim klubovima. Uvažen je i zahtev novopazarskog Doma zdravlja, pa je odobreno izdvajanje milion dinara za kupovinu vozila za Patronažnu službu.

Privremeni organ je usvojio Lokalni akcioni plan za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti do 2027.godine i imenovao nove članove Komisije za procenu tržišne vrednosti zemljišta i Saveta za bezbednost saobraćaja.

Produženi su i mandati vršiocima dužnosti direktora u Kulturnom centru i JKP „Gradska tolana“, Dženanu Palamaru i Nemanji Mančiću.

Palamar je vd direktora Kulturnog centra godinu dana. Na tom mestu zamenio je ministra turizma i omladine Huseina Memića.

Mančić je prvi čovek „Gradske toplane“ od oktobra 2021.godine, kada je na tom mestu nasledio doskorašnjeg zamenika gradonačelnika Novog Pazara Vladimira Marinkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari