Iz mašinske škole do diplome sestre po ubrzanom kursu: Kako rešiti problem nedostatka medicinskih sestara u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Da vam cica kaže u čemu je probleme?Nacija je sve starija i bolesnija?Znaci da trba i više med.osoblja.Treba MNOGO više sve ukupnog poštovanja prema istim.Svaki drugi pacijent dolazi i govori da on na nešto ima prvo uz reč Rekli su.Njega ne interesuje dali je to i ostvarljivo,i onda zdravstveni radnik trpi vid nasilja.Onda pretpostavljeni, slično pacijentu.Onda mladi i kvalitetni zdravstveni radnici kažu sebi ma šta ja ovo sve da trpim,idem da radim za mnogo veću platu u ursdjenu zemlju gde ću biti cenjen i postovan.Pozdrv.

  2. Završavaju deca skolu ali slaba vajda od posla.Moje dete završava sledece godine visu medecinsku pa da vidimo hoce li biti posla ili ce primati te sa mašinske ili neke druge skole.

  3. Loši uslovi rada. Veliki broj pacijenata po sestri. Mala plata produbljuju ovaj problem.

  4. Obzirom da smo stara nacija,sve prekvalikofane sestr i tehničari mogu biti samo negovateljice,nema sestre i tehničara bez 4 godine škole i mladog perioda života kad se može na njih uticati o značaju poziva kojim će se baviti.

  5. Moja ćerka je radila u kafiću jer nije bilo posla za nju kao medicinska sestra.U Nemačkoj je već četiri godine i radi kao med.sestra.Oterala je država,nije imala izbora,morala je da ode.

  6. Ko kaže da nema medicinskih sestara ima ih na birou ja sam jedna od njih ali ako odemo u drugi grad da radimo gde ćemo da živimo i od čega kolike su stanarine?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.