Pedagoško veće Doma učenika srednjih škola u Nišu odlučilo je juče da izbaci učenicu Umetničke škole M. Ž. (15) iz Pirota koja je smeštena u Domu jer je pokušala da se ubije, a to nije po pravilniku te ustanove, potvrdili su izvori Danasa.


– Za to da moja ćerka ostane u Domu glasala je samo v.d. direktorka Doma Sandra Popović i još jedan vaspitač. Svi ostali članovi Pedagoškog veća glasali su da bude isterana. Ne znam šta ću da radim ako ne bude ostala u Domu, jer nemam novca da joj plaćam privatni stan, a i za nju ne bi bilo dobro da živi sama i bez nadzora. Zaista ne mogu da shvatim kakvi su to vaspitači, pa mom detetu je potrebna podrška, a ne izbacivanje na ulicu – rekao je otac devojčice Bojan Ž, dodajući da će konačnu odluku o ovom slučaju doneti Ministarstvo prosvete, kojem se žalio.

Disciplinska komisija Doma prethodno je donela odluku da istera devojčicu, koja je u ovoj ustanovi oktobra ove godine pokušala da izvrši samoubistvo, čime je „prekršila odredbe Pravilnika Doma, koji propisuje kućni red“.Prema rečima pojedinih vaspitača, devojčica je imala „neke ispade u ponašanju“, a odličan je učenik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari