Selektor najbolje srpske fudbalske reprezentacije Vladimir Petrović izabrao je igrače za prijateljski meč s Rusijom, 10. avgusta u Moskvi.

Prema očekivanju, među pozvanima za poslednju proveru pred septembarske mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012, protiv Severne Irske i Farskih Ostrva, nema dovoljno oporavljenog štopera Nevena Subotića (Borusija Dortmund) i napadača Nikole Žigića (Birmingem), za promenu i nijednog debitanta, pa je jedino „novo“ lice povratnik u vezni red Boško Janković (Đenoa).

– Boško je davnašnji reprezentativac. Sada je u malo nezgodnoj situaciji zbog kluba, ali rekao mi je da se oseća dobro. Zaslužio je da dobije šansu – objasnio je Pižon poziv Jankoviću, najavivši da će ovaj spisak „prepisati“ za sledeće takmičarsko gostovanje – u Belfastu.

– Na azijskoj turneji dao sam šansu mlađim igračima, na koje računam u budućnosti, ali za preostale utakmice u kvalifikacijama potrebni su nam iskusni igrači – kaže strateg „orlova“, koji kao i prethodnici muku muči s dobrim i zdravim centarforima.

– Trebaju nam igrači koji daju golove. Kordova Kleo se nameće, kao i Andrija Kaluđerović – ne isključuje skorije pozivnice Brazilcu sa srpskim pasošem iz kineskog Gvandžua i Zvezdinom napadaču.

Spisak pozvanih

GOLMANI: Bojan Jorgačević (Gent), Damir Kahriman (Tavrija).

ODBRANA: Branislav Ivanović, Slobodan Rajković (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Nenad Tomović (Leće), Milan Biševac (PSŽ), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Milan Vilotić (Crvena zvezda).

VEZNI RED: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Adem Ljajić (Fiorentina), Veseljko Trivunović (Gabala), Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Miloš Krasić (Juventus), Boško Janković (Đenoa).

NAPAD: Marko Pantelić (Olimpijakos), Milan Jovanović (Anderleht), Jovan Damjanović (Borac).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari