Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je od sunarodnice Vesne Dolonc već u drugom kolu pojedinačne konkurencije na Vimbldonu, ali i dalje je u takmičarskoj konkurenciji na trećem grend slemu u sezoni.

Sjajnim partijama u paru sa Hrvaticom Mirjanom Lučić Baroni došla je do četvrtfinala ženskog dubla, iako njih dve nisu među nosiocima. Poslednje su pred raspoloženim tandemom sa Balkana „položile“ oružje Ruskinje Ekaterina Makarova i Elena Vesnina, koje su bile postavljene za četvrte favorite, a posle manje od jednog sata igre bilo je 2:0, po setovima 6:3 i 6:2. Za mesto u polufinalu boriće se sa osmim nosiocima Su Vei-Sieh iz Tajpeha i Kineskinjom Šuai Peng.

Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto vodili su žestoku borbu u kojoj su izgubili prva dva seta protiv petih nosilaca Aisama Kurešija iz Pakistana i Holanđanina Jan-Julijana Rojera. Nenad je sinoć igrao i u paru sa Slovenkom Katarinom Srebotnik u drugom kolu mešovitih dublova protiv Amerikanca Džejmsa Blejka i Done Vekić iz Hrvatske.

Prvi četvrtfinalni par u muškoj konkurenciji činiće Poljaci Lukaš Kubot i Jirži Janovič, koji su posle pet setova i prave drame uspeli da izađu na kraj sa svojim protivnicima. Kubot je gubio 1:0 i 2:1 od Francuza Adrijana Manarina, dok je Janovič posle izgubljenog prvog seta protiv Jirgena Melcera iz Austrije podigao nivo igre i stigao do najvećeg uspeha na grend slem turnirima. Do mesta među osam najboljih igrača stigao je i Španac David Ferer i to nakon preokreta i pobede od 3:1 nad Hrvatom Ivanom Dodigom.

Ništa manje interesantno bilo je i u ženskom singlu, a najveće iznenađenje priredila je Nemica Sabine Lisicki, koja je savladala prvog favorita Serenu Vilijams sa 2:1 (6:2, 1:6, 6:4). Do četvrtfinala stigle su i Čehinja Petra Kvitova nakon pobede od 2:0 (7:6, 6:3) nad Karlom Suarez Navaro i Belgijanka Kirsten Flipkens, koja je nakon eliminacije Bojane Jovanovski i Vesne Dolonc bila bolja i od Flavije Penete. Kaja Kanepi je sa 2:0 (7:6, 7:5) savladala miljenicu domaće publike Loru Robson, dok je Na Li bila ekspresna protiv Roberte Vinči – 2:0 (6:2, 6:0).

Polovičan učinak juniora

Drugi nosilac u juniorskoj konkurenciji Nikola Milojević savladao je u prvom kolu domaćeg igrača Džejmsa Malika sa 2:0 (6:4, 6:2), a naredni rival biće mu Rus Danil Medvedev. Nina Stojanović je poražena na startu od Brazilke Beatris Adad Maje sa 2:0 (6:2, 6:4). Danas će na teren u drugom kolu Laslo Đere protiv Rusa Karena Kačanova.

Đoković igrao sinoć

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igrao je sinoć u osmini finala protiv Nemca Tomija Hasa, od kojeg je poražen u oba dosadašnja duela odigrana na travi. Pobednik ovog meča u borbi za polufinale sastaće se sa boljim iz takođe sinoć odigranog duela između sedmog nosioca Čeha Tomaša Berdiha i Bernarda Tomića iz Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari