Jelena Đoković objasnila kako “lukavo koristi medije”: Nisam bila spremna na pažnju koju sam dobila zaljubivši se u Novaka sa 18 godina 1EPA/GEORGIOS KEFALAS

“Moje slobodno vreme je interesantno medijima, ja se trudim da budem manje atraktivna, ali nekako mi ne uspeva” rekla je Jelena Đoković u razgovoru sa Idom Prester na rovinjskom Weekend Media Festivalu, odgovarajući na pitanje kakav je odnos medija prema fondaciji koja nosi ime njenog supruga, istakavši da je suštinski tim odnosom zadovoljna.

Jelena Đoković, inače osnivač i globalni direktor fondacije Novak Đoković na razgovoru pod nazivom “Mediji i humanitarni rad – jesmo li na istoj strani” govorila je o važnosti ranog razvoja kod dece, medijima u Srbiji i regionu i aktivnostima koje fondacija sprovodi kako bi pomogla predškolskim ustanovama u Srbiji.

Između ostalog, Đoković je rekla i da se nije psihički spremala za vrstu pažnje koju je dobila od medija, “zaljubivši se u nekog klinca sa 18 godina”, istakavši da ima veliku želju da “ostane svoja” uprkos pritiscima javnosti.

Na pitanje da li samu sebe koristi kao mamac za medije, Đoković je odgovorila potvrdno, dodavsi da je tu “malo lukava”.

– Proteklih sedam godina kao mama dvoje dece nisam imala vremena da brinem o svakom detalju svog nastupa, nekad bi bila srećna i da samo presvučem trenerku. Negativna stvar toga je sto je moj izgled više komentarisana tema i onda smo mi, iz razloga sto želimo da pokrenemo temu roditeljstva u celom regionu, to iskoristili – rekla je Jelena Đoković aludiravši da svojim izgledom doprinosi da tema o kojoj govori postaje važna.

Jelena Đoković objasnila kako “lukavo koristi medije”: Nisam bila spremna na pažnju koju sam dobila zaljubivši se u Novaka sa 18 godina 2
Foto: Danas/A. Bellotti

Objasnila je da se ponekad oseća izdano kada vidi da su mediji u prvi plan stavili nešto što nije tema, ali da joj ipak bude drago kada vidi da je u tekstu sa atraktivnim naslovom ipak sve pokriveno.

Ispričala je i kako medijski sadržaji o njoj obično saznaje od svoje majke i da je primetila da negativno pominjanje nje, Novaka i drugih njihovih prijatelja koji su javne licnosti teže pada njihovim roditeljima nego njima.

Na pitanje Ide Prester koliko Novak učestvuje u radu fondacije Jelena je odgovorila da će se i on vise baviti tim poslom kada mu teniska karijera “utihne”, ali da je podržava i da je njoj bitno da ga “dozirano” koriste.

Ulaganje u rani razvoj dece

Jedan dolar uložen u decu u najranijem uzrastu postaje četiri nešto kasnije, rekla je Jelena Đoković u razgovoru sa Idom Prester.

Jelena Đoković i pevačica Ida Prester u razgovoru “jedan na jedan” govorile su i o značaju ranog razvoja kod dece, humanitarnom radu i njegovom zastupljenošću i medijima.

– Volim da se bavim društveno odgovornim temama i uvek sam posmatrala Srbiju kao potencijal. Mislim da žene uvek u nekim stvarima vide potencijal. Fokusirali smo se na istraživanja, želela sam da vidim kako nešto što uložiš može da se isplati. Različita dešavanja u nasoj zemlji uticala su na edukativni sistem, i mislim da većina nije zadovoljna edukacijom koja je ponuđena mladima. Otkrili smo da 52 odsto dece nema pristup predškolskim programima – rekla je Jelena Đoković na početku razgovora.

Đoković je govorila i o tome koliko je bitno stimulisati mozak u predškolskom uzrastu dece, makar na nekoliko sati.

– Radili smo kompletnu edukaciju javnosti i ljudi koji su raspolagali budžetima u institucijama, jer oni nisu prepoznavali važnost toga u početku. Želeli smo da pokažemo da ne trebaju veliki budžeti da bi se formirali objekti za decu. Uglavnom smo u malim sredinama, u mestima koja su zaboravljena radili – rekla je supruga našeg najboljeg tenisere i objasnila da su zbog toga što je Novak osnivač imali otvorena vrata u malim sredinama širom Srbije.

– Istraživanja pokazuju da jedan dolar uložen u decu u tom uzrastu postaje četiri dolara kasnije, iilustrovala je Đoković primerom koliko takva investicija u decu vredi za kompletno društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari