Još 274 novoobolela, 10 preminulih, 55 na respiratoru 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 274 novoobolela od korona virusa i 10 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 712.046 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 6.844  smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 746 pacijenta, od kojih je 55 na respiratoru.

U poslednja 24 sata testirane je 9.296 osoba, a ukupno od marta 4.137.413.

Povezane vesti: 

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek nalazi se u Posebnoj komisiji za analizu smrtnih ishoda uzrokovanih bolešću kovid 19, koju čini 10 članova, a koja bi trebalo da utvrdi stvaran broj preminulih od ovog virusa u našoj zemlji. 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je Beograd prešao pedeset odsto vakcinisanih i da će zbog toga na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti popuštanje mera za suzbijanje korona virusa.

Različite mere organičenja kretanja i života tokom pandemije ograničila su slobode svih građana, a posebno su pogodile osobe sa mentalnim invaliditetom u ustanovama u Srbiji. Naročito težak bio je položaj žena u ustanovama socijalne zaštite, objašnjava Maja Popović iz Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom.

Vakcina Fajzera proizvodi antitela koji mogu da neutralizuju indijski soj korona virusa, ali ipak sa neznatno smanjenom efikasnošću prema testovima sprovedenim u laboratoriji, pokazuje studija istražitelja francuskog Instituta Paster.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari