Nikola Jovanovicfoto FoNet/TV FoNet

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović ističe da je do naredne godine trebalo da bude izgrađeno 80 kilometara kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, ali da do danas „apsolutno ništa nije urađeno“.

„Grad je potpisao sa Evropskom investicionom bankom u oktobru 2019. godine kredit na 35 miliona evra pod dosta povoljnim uslovima, međutim, meni je neverovatno da do dana današnjeg apsolutno ništa nije urađeno, nijedan evro iz tog kredita nije povučen, nijedan kilometar kanalizacije na levoj obali iz tog kredita nije izgrađen“, rekao je Jovanović u emisiji Dan uživo.

Prema njegovim rečima, „pare nisu problem, dobar kredit je uzet“.

„Međutim, Evropska investiciona banka ima stroge procedure – prema transparentnim postupcima se bira izvođač, a meni se čini da to nekim nivoima vlasti u Srbiji ne odgovara. Mnogo lakše i efikasnije rade kada mogu da biraju sebi bliske firme, a kada se radi ovako transparentno sve ide mnogo sporije. Taoci takve politike su ne samo građani leve obale Dunava, već 30 odsto stanovnika Beogradskog regiona koji nema kanalizaciju“, istakao je sagovornik N1.

On takođe navodi da problem nije samo leva obala Dunava, gradskim budžetom ove godine su obuhvaćena i druga naselja, ali nema nikakvog napretka.

„Gradska vlast mora da se izvini stanovnicima leve obale Dunava, a i svima iz naselja koje je trebalo pokriti kanalizacijom ove godine iz gradskog budžeta“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari