Utakmica između niškog Sinđelića i Radnika iz Surdulice koja će u nedelju (Stadion Čair 17,30) biti odigrana u okviru baraža za popunu Prve lige Srbije u fudbalu, kao i revanš nedelju dana kasnije u Surdulici još jedna je antilogika srpskog fudbala.


Fudbalska javnost je u više navrata komentarisala tok takmičenja u Srpskoj ligi, – Istok u kojoj su mrtvu trku za vrh vodili Sinđelić i Radnik iz Surdulice, uz solidnu konkurenciju Radničkog iz Pirota. Sinđelić kao jedan od najstarijih klubova iz Niša već je jednom bio član Prve lige Srbije, dok Surduličani odavno sanjaju taj san.

– Radnik je službenim rezultatom izgubio jednu utakmicu i to protiv Žitorađe, tada je ekipi Cvjetina Blagojevića oduzet i jedan bod. To nije sporno,ali jeste činjenica da u ovom slučaju jedino Fudbalski savez regiona istočne Srbije, jedan od četiri pri FSS, donosi ovakvu odluku ne priznajući tabelu po kojoj smo mi prvi – kažu u klubu iz Surdulice.

Međusobni susreti između dve ekipe koje se bore za jedno mesto u novom sastavu Prve lige Srbije je identičan. Sinđelić je na svom terenu sa 1:0 slavio, a identičnim rezultatom je završena i utakmica ovog proleća u Surdulici.

Na kraju prvenstva Surduličani su bili prvi sa identičnim brojem bodova (65) kao i Nišlije, ali su Surduličani imali gol razliku +28, deset više u odnosu na Sinđelić. To nije smetalo da se FSRIS, čije je sedište u Nišu, ipak pozove na kako tvrde Surduličani „nepostojeća statutarna dokumenta i mimo FSS zakažu baraž“.

Na čelu kluba iz Niša je Branislav Jovanović (URS), gradski funkcioner, a u Surdulici to je Novica Tončev (SPS), koji je i predsednik opštine. Još jednom fudbal i golovi su u drugom planu, dok o svemu odlučuje politika.

Provera ukazuje da je ovaj princip za baraž jedinstven na teritoriji FSS, jer ga do sada nije primenio nijedan osim Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije (FSRIS).

Čemu služi tabela Srpske lige Istok

1. Radnik 30 21 3 6 62:34 65

2. Sinđelić 30 20 5 5 32:14 65

3. Radnički (P) 30 19 4 7 46:14 61

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari