Kako se kretao broj stanovnika u poslednjih 200 godina u Srbiji: Rezultati svih popisa od 1834. do danas

Ostavite komentar


  1. Jel na popis iz 1948-e dodano ili oduzeto 700000 onih iz jasenovca i kolko je poražena nemačka plaćala po glavi stradalog …

  2. Ako budu smeli da objave istinu o trenutnom stanju, biće bolno za čuti. A tek sledi ono najgore.

  3. Znam 50 ljudi iz Srbije u Nemačkoj koji ne zive u Srbiji, nisu odjavili boraviste i jos se vode da su u Srbiji. A koliko nas je takvih…

  4. Moji kumovi ,dva bračna para i 5oro dece će statistički biti tu ,a nisu.Eno ih u Nemačkoj,Kanadi. Sad sam na brzaka sebi nabrojao 8oro drugara i kolega koji su sa svojim ženama,decom od novog zelanda ,majamija do engleske itd. Od ranije znam da od nas 24oro iz srednje tri momka su ostala u Srbiji i to je sad pitanje. Svi su oni statistički,sa pasošom, lk tu i imaju prebivalište.

  5. Dragi nam vodja se postarao da ostanemo na pozitivnoj nuli, uvezao je svoje bosancerose da ga drze na vlasti.. masivno se doseljavaju iz R. Srpske …

  6. Da ne čitam…strahota kojim tempom nestajemo!
    Sela umiru progresivno geometrijskom brzinom!
    Iz godine u godinu sve veća degradacija stanovnika po selima….ruralna Srbija se pretvara u pustoš,postajući vikend lokacija za one koji sada iz grada beže na selo,obratnim smerom u odnosu na pre kad su u grad trčali svi redno,pa je zbog toga što veći grad, više seljaka u njemu…ali seljaka u ponašanju,ne u statusu!

  7. >> „Kud nestade pola miliona za 9 godina?“

    Posle Zoranovog Ubsitva 2003 je mnogima u Srbiji bilo jasno, da toj Zemlji nema spasa.

  8. Da li mogu gradjani proveriti sta je upisano u njihovo ime,jer negde nisu ni bili,a pise da je zavrseno za te opštine. O cemu se ovde radi?I ko je dao odgovore umesto nas.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.