Kako je uvećanje zarada u beogradskim vrtićima napravilo razdor među vaspitačima i nastavnicima?

Ostavite komentar


  1. U vaspitnoj grupi imam 41 upisano dete, a infostan plaćam 13000 dinara. Da li je i u ostalim gadovima isto?

  2. Трошкови живота у Београду су врло вероватно дупли већи у односу на остатак Србије изузев Новог Сада.

    Чист популизам да се нешто каже.

  3. Da nastavnike I ucitelje nikada nisu zanimali vaspitaci iako imaju istu strucnu spremu.Sindikat zanimaju predskolci SAMO zbog clanarine ali ih ne spominju u borbi za vecu platu.
    Mnogo je bitnije odgovoriti zasto su Beogradski vaspitaci vise vrednovani od ostalih u drzavi?
    ILI je po obicaju Bgd drzava u drzavi?

  4. Predskolska ustanova Grocka ima kapacitet od 1000 mesta, a upisano je preko 2600 dece. Nema grupe ispod 50 dece, cak i bebska. Na pr na 9 soba upisano je 18 vaspitnih grupa. A svaki vaspitac ima dve radne knjige, jer je stvarnih 50 dece podeljeno fiktivno u dve radne knjige, tako da imamo i duplo vodjenje dokumentacije. I pored svega toga smatram da nije dobro praviti jos veci razdor medju prosvetnim radnicima, jer ovo pitanje sistema i tako treba i da se resava, a ne necijom lokalnom procenom. Svi mi zelimo pristojan zivot, ali nisu beogradski vaspitaci sami sebi podigli plate i drugi ih zasluzuju

  5. Професор средње школ, дефицитарне струке, са завршеним факултетом – без мастера, има плату од око 65.000 динара. Не признаје му се факултет.
    Зато се стално врте, кад дипломирају дођу на неколико месеци и иду даље.
    Само у школству се не плаћа пребачај норме – радио с 25, или 35 ученика, плата је иста.

  6. Hocete beogradski standard? Izvolite, platite stanarinu 500 eura ili kupite stan za 150.000, cekajte zaglavljeni u spicu po sat vremena od i do posla… Sve je to Beogradski standard i ide u paketu.

  7. Platni razredi neće biti uvedeni sve dok ljubitelji parizera jedu ono što se ne jede na „imperijalnom dvoru“ gde za jednu tašnicu možete kupiti i 500 kg parizera.

  8. Radila sam u unutrašnjosti, sad radim u Bg. Prvo sam imala 15 dece i koristila raspuste jer je učionica vrtića pri školi pa ne radi kad ne radi škola. Sada imam 40 dece u grupi plus duže radno vreme.. Od toga, imam nekoliko dece sa pp. Autizam, adhd, agresivnost.. Roditelje koji prete tužbama zbog ogrebotine.. Koleg. na papiru imam dve, realno po jedna smo u smeni. Papirologija dupla, da bi se ovi gore pokrili da je sve po zakonu…

  9. Nasli ste Ilić da pitate? Zato nam i jeste ovako sto su podobni ljudi na celu sindikata. Povremeno zatalasaju, kao u odbranu struke, zatim knjavaju u misjoj rupi sve deblji i lenji u svom izobilju. Lakeji dobro placeni, pitajte je ko ju je u njenoj skoli izabrao..

  10. Teško prosveti dok ih zastupa frendica Šarčevićeva koja je izvršavala sve njegove naloge a usput i svoje poslove a najmanje vodila računa o interesima prosvete.Gde je bila kad su napadali direktora Gimnazije u Zemunu i druge….

  11. Po kom osnovu je Valentina Ilić doživotni predsednik Sindikata,čije interese zastupa?Najviše svoje a najmanje prosvetnih radnika.Setite se njenih učestalih obilaska i dogovora sa Šarčevićem od kojih smo samo imali štete,doduše ona ne!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.