„Kalabić nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan“: Istoričarka nakon potvrde Apelacionog suda

Nakon što je Apelacioni sud potvrdio rehabilitaciju komandanta Gorske garde JVuO

Ostavite komentar


  1. Što se mene tiče, istražen, gonjen, uhvaćen, suđen, osuđen i izvršen…pravosnažno i konačno.
    Revizionisti sad mogu da ga rehabilituju do sutra.

  2. Jovo Kapičić i nakon priznanja zlodela je mirno umro u sred Beograda…

  3. I tebe i Kalabića istorija će oceniti na isti način, Čedomire Antiću. Ti si svojevremeno kao student bio jedan od vođa protesta protiv autokratske vladavine Slobodana Miloševića! Od navodnog borca protiv diktature dogurao si do podrške ratnom zločincu i koljaču Kalabiću a takođe i izdajnicima i saradnicima nacista Nediću, Bljuti, Dragom Jovanoviću i drugima. I ti i Kalabić ste izdali ovaj narod, naravno svako u svom vremenu i ma svoj način.

  4. A to sto su on i njegovi pravili pustos po srpskim selima cak i ako bi sajrili flasu rakije od njih, to nista… Krvolok bio i ostao, a vi ga rehabilitujte koliko hocete.

  5. A šta misliš Antiću, kako će tebe oceniti istorija ?
    Sve mi se čini da, ili ne razmišljaš o tome, ili imaš prevelika očekivanja.

  6. Sramota, i ovo mora biti ukinuto nekim pravnim lekom u buducnosti.Ne samo da je ocigledno covek najveci zlocinac, nego nije ni bio sudjen, dakle neka osnova za rehabilitaciju kad nije nikad ni dobio presudu.

  7. Kalabić je 27 Marta 1943 ubio mog dedu, sudiju Veselina Vukićevića dipl.prav. đak narednik, nosilac ordena Sv.Save i spomenice.Za našu porodicu on je ubica a za vas kako vam Bog da.

  8. Nema dokumenata!!!
    Poklao svoj narod, a oni koji su bili svedoci su pomrli….znači da su se ispunili uslovi!!!
    Sramota za Srbiju!!!!!

  9. Приметио сам да сте на линији ОЗНА, УДБА, СДБ, БИА. Од сутра Данас се не купује и не чита у мојој кући.

  10. Ja ne znam zasto se ovi istoricari prave da ne znaju da je Kalabic osudjen odlukom Komiteta komunisticke partije. Mnogu su tako osudjivani, oduzeta im imovina i sta bi sad trebalo u vezi toga uraditi. Mislite da je Komitet KPJ Gospod Bog i kada oni nekoga proglase za neprijatelja i zlocinca to se nikad nikakvom odlukom ne sme ponistiti. Inace, nakon ove rehabilitacije ovakvo nazivanje Kalabica „koljacem“ je krivicno delo i njegova porodica moze da tuzi onoga ko ga je tako javno nazvao.

  11. Деца и унуци комуниста неће никад прихватити другу истину осим оне коју су чули од предака. А, да ли је све било баш тако? Комунизам је био највеће зло за Српски народ.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.