Kampanja albanskih partija na jugu za predstojeći popis stanovništva 1Albanci da se odazovu popisu. Foto:PDD

Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Demokratska partija Albanaca(DPA) počeli su kampanju u kojoj pozivaju građane opštine Bujanovac i Preševo za predstojeći popis stanovništva.

U opštinama Bujanovac i Preševo tokom vikenda održano je više javnih skupova na kojima su Šaip Kamberi i Nagip Arifi u razgovoru sa građanima objašnjavali važnost izlaska na predstojeći popis stanovništva koji će biti održan u oktobru mesecu.

-Jako je važno da se što masovnije učestvujemo u popisu stanovništva kako bi smo demistifikovali brojke o stanovništvu koje živi na području opština na jugu Srbije – rekao je na jednom od skupova narodni poslanik Šaip Kamberi.

Prethodni popis 2013.godine stanovništvo albanske nacionalne zajednice u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa bojkotovalo je, zbog kako je tada navedeno „nedovoljno transparentnih upitnika koji su se odnosili na same Albance“.

U ovim opštinama zabeleženo je i veliko interesovanje među samim Albancima koji su se javili na poziv da u predstojećem procesu učestvuju kao popisivači.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari