Kancelarija za KiM: Etnički motivisan napad na dvoje Srba u Starom Gracku 1Foto: EPA-EFE/STRINGER

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se večeras u Starom Gracku dogodio etnički motivisan napad na dvoje maloletnih Srba i zatražila da napadač bude hitno procesuiran.

Ta kancelarija je u saopštenju navela da su bez ikakvog povoda, napadnuti Sanja D. i Veljko T, i da je to unelo ogroman strah i uznemirenost među preostale Srbe u tom selu nadomak Lipljana.

U saopštenju se dodaje da su njih dvoje „presretnuti tokom šetnje, kada je iz taksija izašao nepoznati muškarac, počeo da trči za njima i viče na albanskom“.

„U poslednjem trenutku uspeli su da se sakriju u obližnju kuću i pozovu pomoć, dok je napadač nastavio da lupa po prozoru i vratima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su mladić i devojka večeras dali izjavu policiji.

„Večerašnji napad izazvao je ogromnu strepnju među preostalim Srbima u Starom Gracku, u kom nikad nisu zarasle rane nakon stravičnog masakra 14 žetelaca (jula 1999.)“, dodali su iz Kancelarije u saopštenju.

Kako je navedeno Kancelarija za Kosovo i Metohiju o incidentu će obavestiti i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka.

„Zahtevamo da se napadač otkrije u najkraćem mogućem roku i adekvatno sankcioniše“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari