Ketrin Rasel nova izvršna direktorka Unicefa 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ketrin Rasel preuzela je funkciju nove izvršne direktorke Unicefa, postavši tako četvrta žena i osmi izvršni direktor međunarodne organizacije koja postoji 75 godina i zapošljava 20.000 ljudi.

Rasel je poručila da je čast i privilegija pridružiti se Unicefu u ovom trenutku i pomoći organizaciji koja radi za decu.

„U vreme kada se milioni dece širom sveta još oporavljaju od uticaja pandemije kovida i drugih kriza, Unicef predvodi poziv na zaštitu njihovih prava i budućnosti. Unapred se radujem poslu koji nam predstoji“, rekla je Rasel.

U njenoj profesionalnoj biografiji navodi se da je od 2020. do 2022. radila u Vladi SAD kao pomoćnica predsednika i kao direktorka Kancelarije za predsedničko osoblje Bele kuće, dok je prethodno obavljala funkciju ambasadorke za Globalna ženska pitanja u Stejt departmentu.

Tokom mandata predsednika SAD Baraka Obame, Rasel je radila i kao zamenica pomoćnika predsednika u Beloj kući , kao viša savetnica za međunarodna ženska pitanja u Komitetu za spoljne odnose američkog

Senata, pomoćnica zamenika generalnog tužioca u Ministarstvu pravde i direktorka osoblja Odbora za pravosuđe američkog Senata.

Diplomirala je filozofiju sa najvišim ocenama na Bostonskom koledžu i doktorirala prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Džordž Vašington, navedeno je u saopštenju UNICEF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari