Kikinda: Dvanaesti pokušaj prodaje imovine PIK-a 1Foto: Kikindske

Prodaja imovine nekadašnje mesne industrije PIK zakazana je javnim nadmetanjem 26. aprila u Novom Sadu.

Ovo će zvanično biti 12. pokušaj Milana Ljubojevića, stečajnog upravnika preduzeća „Ziper“ iz Novog Sada, da preko javnog nadmetanja proda imovinu nekadašnjeg PIK-a.

Što se tiče samog oglasa, na prodaju će biti nepokretna imovina PIK-a na površini od 17000 kvadratnih metara, na parceli ukupne površine preko 10 hektara.

Takođe, u prodaju spada i sva prateća oprema koja ide uz pripadajaću nepokretnost, kao i megadiskont (bivši „Ziper“) od 1000 kvadratnih metara sa uličnim prilazom i parkingom.

Početna cena oglasa iznosi 43 miliona dinara i ona je po datom oglasu obavezujuća, a potencijalni kupci će takođe biti u obavezi da prilože depozit od 42,1 milion dinara.

Fabrika mesne industrije PIK prestala je sa proizvodnjom 2004. godine, a ubrzo nakon toga proglašen je i stečaj 2005. godine.

Godinu dana kasnije, 2006. godine vlasnik postaje novosadska firma „Ziper“ i tada se u Kikindi otvara megadiskont istog imena.

Međutim ubrzo nakon toga i ta firma odlazi u stečaj, a prvi pokušaj prodaje imovine od strane Ljubojevića dešava se bezuspešno početkom 2010. godine.

Da li će nakon 12 godina imovina nekada u svetu poznate i respektabilne fabrike za preradu mesa biti prodata po trenutnoj ceni teško je reći, jer uzimajući u obzir istoriju javnih nadmetanja propalih fabrika koje su svoj procvat poslednji put doživele još u vreme bivše Jugoslavije, one se uglavnom, ako se uopšte i pojavi neko ko hoće da kupi, prodaju po ceni znatno manje od procenjene.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari