Kikinda: Ministar omladine i sporta Vanje Udovičića deli darove 1Foto: Grad Kikinda

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je juče Kikindu i tom prilikom vodio razgovore sa predstavnicima grada, zatim osnovnih i srednjih škola, sportskim funkcionerima i sportistima.

Prilikom posete Ekonomsko – trgovinskoj školi i Gimnaziji „Dušan Vasiljev“, Udovičić je sa svojim saradnicima i predstavnicima Grada uručio komplet opreme i rekvizita za fiskulturne sale čime će učenicima škola biti omogućeno da koriste nove rukometne golove, koševe, mreže i španere za odbojku, kao i 40 lopti za navedene sportove.

Osim sa đacima, družio se i sa mladim rukometašima i rukometašicama iz Kikinde, koji su takođe dobili komplete sportske opreme. U okviru poseta on je naveo da je u toku stvaranje novih mogućnosti za razvoj perspektive mladih u ovom delu Srbije, kao i o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i sportske infrastrukture i u Kikindi, kao i u okolini.

„Na ovakav način želimo da ostvarimo pravu komunikaciju sa sportistima, sa đacima o svim aktuelnostima i zanimljivostima, kada je sport u pitanju. Timski duh je ono što krasi sport, ali i dokaz da dosta toga možemo da uradimo baš zahvaljujući timskom zalaganju. Zahvaljujem se i pokrajinskom sekretaru i celokupnom svom timu, ali i gradonačelniku, koji je uspeo da u poslednjih godinu dana promeni sportsku sliku Grada Kikinde. Podatak da se opredeljuje više sredstava iz gradskog budžeta za sport i omladinu pokazuje koliko su omladina i sport u samom vrhu pririteta delovanja gradonačelnika, ali i celokupne Gradske uprave“, istakao je ministar Udovičić.

U poseti je bio i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, kao i državni sekretari i saradnici ministra. Kako je u svojoj izjavi naveo Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, povod je bio vrlo lep.

„Pre svega, zahvaljujem se na pomoći, koju ministarstvo i ministar daju Kikindi, sportskim kolektivima i školama. Neophodno je da se i oprema obezbedi, kao i da se rekonstruišu fiskulturne sale i hale. Posetili smo i neke od najuspešnijih sportskih kolektiva. Možda neko može i da nam zavidi, ali Grad Kikinda jeste grad rukometa i uopšte, grad sporta. U poslednjih nekoliko godina dosta je ulagano u sportsku infrastrukturu, zajedno sa pokrajinskim sekretarijatom i nadležnim ministarstvom. Promenili smo izgled sportske hale, ulažemo u nameri da se mladi što više sportski aktiviraju i da pronađu sebe, da pokažu sve svoje veštine, da postanu dobri ljudi i da viteški učestvuju u bilo kom sportu. Zahvalan sam na današnjoj poseti i donaciji. Namera nam je da što više dece besplatno koristi ove hale, fiskulturne sale, da se igraju sporta i da na pravi način promovišemo zdrave stilove života”, istakao je Lukač.

Da je funkcionerska kampanja u zamahu pred izbore može se primetiti i u Kikindi, jer se posle predsednika Pokrajnske vlade Igora Mirovića koji je otvorio novu pijacu i ministra Vanje Udovičića koji deli pakete očekuje da Kikindu poseti i ministarka Kisić Tepavčević koja bi trebalo da svečano započne izgradnju novog Centra za socijalni rad. A nema sumnje da će pored njih još mnogi funkcioneri posetiti naš grad do izbora 3. aprila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari