Klizalište u Nišu ne radi jer se topi led, građani ogorčeni 1V.Torović

Klizalište u Nišu je zatvoreno za posetioce jer se zbog visokih temperatura vazduha topi led, a jedini ispravni kompresor ne može da održi ledenu ploču, izjavila je za Danas direktorka SC “ Čair“ Branka Aranđelović.

Direktorka je objasnila da je još u petak, kad su naglo skočile temperature vazduha u Nišu, počeo da se topi led, te su zbog bezbednosti klizača odlučili u subotu da zatvore klizalište do daljeg.

Klizalište je ove godine počelo da radi 17. decembra.

„Imamo dva kompesora koji prave led, ali je jedan već duže vremena pokvaren. Te mašine su kupljene još 2006. godine. Iako su kompresori redovno servisirani, ipak su mnogo korišćeni. Taj jedini koji radi ne može da održi led jer su dnevne temperature izuzetno visoke za ovo doba godine. Pokušavamo da popravimo drugi kompresor“, kazala je ona.

Direktorka je dodala da „na sve načine pokušavaju da u što kraćem roku osposobe klizalište da bi ljubitelji klizanja mogli da uživaju u ovom zimskom sportu“.

„Uskoro počinje zimski raspust, kao i novogodišnji i božićni praznici, a to je vreme kad je naše klizalište prepuno dece i mladih. Najavljeno je da će 3. januara početi sa radom besplatna škola klizanja, tako da do tada, kako znamo i umemo, moramo da osposobimo ledenu ploču“, kazala je direktorka SC „Čair“.

Mnoge Nišlije su nezadovoljne zbog takve situacije u vezi sa klizalištem, a među njima i Ivan Radivojević.

„Neprijatno sam bio iznenađen kad sam u subotu, kad ne radim, doveo ćerkicu da kliza. Sačekala su nas zatvorena vrata i natpis „da klizalište ne radi do daljeg“. Jedva sam objasnio šestogodišnjem detetu da ne može da kliza jer je zatvoreno“, ispričao je Radivojević.

On je dodao da „ne može da uvaži nijedan opravdani razlog zašto klizalište ne radi“.

„Gradska vlast i nadležni u SC „Čair“ su dužni da obezbede sve uslove da klizalište normalno radi. Kako to u drugim gradovima, posebno u Beogradu, sva klizališta rade, samo u Nišu je problem. Naravno, kad se godinama nije ulagalo i nisu na vreme kupljene neophodne mašine za održavanje ledene ploče“, rekao je on.

Studentkinja Teodora Petrović se, takođe, radovala odlasku na klizanje u toku novogodišnjih praznika.

„Imam mnogo obaveza na studijama i zaista sam htela da se malo rekreiram u periodu od Nove godine do Božića. Sad nisam sigurna da će klizalište početi da radi do tada, a posle kreće januarski ispitni rok i tada nemam vremena da idem na klizanje“, rekla je ona.

Zatvoreno klizalište je otvoreno u balon – sali 2006. godine, u parku Čair. Niš do tada nikada nije imao zatvoreno klizalište.

Iako je bilo mnogo zahteva, pa čak i obećanja prethodnih lokalnih vlasti u Nišu da će biti izgrađena ledena dvorana, to se nikad nije ostvarilo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari