Od ultradesničara do „uglednika“: Ko je Dragoslav Bokan, novopečeni član Saveta Filološkog fakulteta u Beogradu?

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Pa 1 je od 30 clanova Saveta nekog fakulteta. Jel zlocin ili bogohuljenje reci da si Srbin i ko je Marinika ?

  2. Ugledan je, skolovan, castan i posten. Uspesan u svemu sto je radio. Hvala mu sto se prihvatio da pomaze neki beznacajni fakultet u Savetu sa 50 drugih ljudi. Problem bi bio da Marinika bude u bilo kom Savetu u drzavi Srbiji.

  3. На страну г. Бокан и српске власти, али, реч ‘десничар“ не би требало у демократији да има негативно значење. То је један од политичких избора, потпуно равноправан и једнаковредан другима.
    Чак, више је и грознијих зличина начињено под левичарима, социјалистима и комунистима. Хитлер, Броз, Стаљин, Пол Пот, Мао, Хоџа, Чаушеску …

  4. Apsolutno dno. Sledeći korak je da se članovi Saveta Univerziteta regrutuju u Zabeli. Uvaženi članovi Saveta, g. Legija, g. Velja Nevolja…. Jeziv je položaj Univerziteta u SNSrbiji

  5. I NIJE TO SVE!BOKAN JE JEDAN KRIMINALAC KIDNAPER,SVOJEVREMENO JE OTEO BIZNISMENA IZ BUKOVCA,KRAJ NOVOGA SADA,OPLJAČKAO GA JE ,A NIKAD NIJE ODGOVARAO..MOŽDA ĆE BITI REŽISER I JEEDNOG DANA SNIMITI FILM „BOKAN KIDNAPER“

  6. Dajte,ljudi.Pa do juce ste se uvlacili Brozu.A dobro ste znali da je posle Pavelica,najvise Srba ubio bas Joska.Ustvari i nije on,vec smo to mi cinili u njegovo ime.I niko od tih budaletina da se izvine svom narodu za nastavak pokolja koje su vrsili Hrvati i muslimani kao ustase.70 godina ste cutali o monstruoznom genocidu,a i danas vam smeta cim neko pomene Jasenovac.A smeta vam neko ko voli svoj narod i svoju drzavu.I ko prica o vasim i ustaskim zlocinima.Pustite istinu koju ste skrivali da izadje na videlo.I da se nas narod posveti sebi i svojoj kuci.I da se vec jednom izmirimo izmedju sebe i zavrsimo taj gradjanski rat koji nam je veliki majstor Broz namestio kako bi Pavelicu olaksao posao.Zasto skrivate istino o Andriji Hembrangu?Sekretar KP Hrvatske najblizi saradnik Pavelica.

  7. Njegova bivša supruga je otpravnica poslova u ambasadi Srbije u Rimu. Inače, nije diplomata. Ubačena je bez konkursa i bez ikakvih uslova. U Rimu je 9 godina bez prekida, od 2014. na deviznoj plati (oko 3750 evra)

  8. Blago nama,fašizam
    je ùšao u Univerzitet
    na velika vrata.A vi
    današnji studenti ,sa
    mo ćutite pa će budj
    enje,biti vrlo bolno.

  9. Odavno imam utisak, a sada pogotovo, da kada vi nekog napadate, uspesno mu podizete broj postovalaca.

  10. Ви који браните ову фашистичку БИТАНГУ,нисте ништа бољи,и то не само од њега,него и од Павелића,Хебранга,Будака и остале убице.Зар и Србија мора да има крвнике које су имали други,па данас на све начине покушавају да их рехабилитују

  11. Pa zar ne vidite ko je Bokan?.On je zaljubljen u sebe i sve sto govori,Nepodnosljivo.Misli da je najpametniji,a u sustini nema ni minimum kriterijuma za razumno razmisljanje i empatican razgovor sa ljudina Strasno]

  12. @srbin: Čak je i to kidnapovanje ništa u poredjenju s tim šta je uradio jednoj od svojih bivših žena i to dok je bila trudna… mučenica je imala jedva 20 godina.

  13. Ne podržavam ni jednu političku stranku na izbore ne izlazim i osećam generalno prezir prema političarima i svim opcijama na našem političkom spektru ALI ako je Branko Kovačevević mogao da postane dekan pa zatim i rektor BU zašto Dragoslav Bokan ne bi postao član Saveta.Na kraju krajeva razlika je samo u tome što se jedan udvarao i dodvoravao ,,žutima,, a drugi ,,naprednjacima,,.Inače nemam lepo mišljenje ni o jednom od pomenute gospode.

  14. Ako je taj fakultet spao na promasenog Bokana jadan je, je sve sto mogu komentarisati.Zalosno je sto je osoba kao sto je Bokan dobio sansu da degradira obrazovanje u drzavi Srbiji pa nam je obrazovanje na dnu kao i drzava Srbija.Voleo bih da se narod u neuredjenoj drzavi Srbiji najzad probudi i ucini je prijatnom za zivot i da ljudi kao sto je ovaj ne dobiju sansu u bilo kakvom savetu.

  15. Zašto se trudite toliko opisivajući ovog truta , mogli ste napisati samo ,, izdajnik koji glumi patriotu a podržava veleizdajnika u razaranju države, , naravno iz koristi ,

  16. Bokan je veličina u svakom smislu i dokazani patriota. Treba da imponuje svakoj visokoškolskoj ustanovi. Većina studenata je oduševljena dolaskom Bokana. Polako se Srbija odvaja od zlog komunističkog nasledja čiji je glavni promoter filozofski fakultet. Puna podrška gos.Bokanu.

  17. Ako vam je ljoticevac patriota, sta cemo sa Marisavom Petrovicem. Pomagao Nemcima za vreme streljanja u Kragujevcu. Bokan je velicina za moralne patuljke, AKA SNS clanove.

  18. Član Saveta Filološkog fakulteta u Beogradu nije na platnom spisku ni fakulteta a ni države ,nema izvršnu vlast na fakultetu već savetodavnu a on je iedan među „ravnopravnim“iz saveta ,profesorima,doktorima pa nevidim u čemu je tu problem osim što je „nekritičan“u odnosu na vlast i što je desničar nacionalista .Pa ko je u vlasti Italije ,Musolinijeva naslednica? Ili Marin le Pen u Francuskoj?Zar je Zelenski umiljato“nacističko“jagnje iz Ukrajine .Zar vam neje “ smeta“Dražin unuk Voislav Mihailović , poslanik u Skupštini Srbije gde prima poslaničku platu i uživa sve druge poslaničke pogodnosti?U vreme DOS-a je Dražin unuk Voislav Mihailović bio predsedavajući u Skupštini ?Koliko vidim da je autor ovih redova „pravi demokrata“borac za „ljudska prava i slobode „ali na Sovjetskim osnovama diktature ove grupacije opozicije pod barjakom „Srbija protiv nasilja“ i Marinike Tepić koja nikada nije imala potrebu da krije svoju nacionalnu pripadnost Rumunke u srpskom više nacionalnom miljeu .Samim tim ne vidim potrebu prozivanja gospodina Bokana i njegove stranke koja inače nije zakonom zabranjena a on nikada nije sudski gonjen kao ekstremna desnica .Izgleda da mu je jedina zamerka što nije u frontu protiv Vučića i SNS-a , pa zbog toga mu je upitno mesto u Savetu Filološkog fakulteta u Beogradu .

  19. Kad biste vi, koji ga kritikujete, bili upola elokventni i pismeni kao kao on, pa da pricamo…Ovako, samo isejavate svoju zavist i bes zbog sopstvene nemoci i neznanja, u stilu: pas laje a karavan prolazi.

  20. odlično , treba staviti primaoce grantova , pod kontrolu do uvođenja zakona o stranim agentima.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 8

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.