Ko je nova v.d. direktora Centra za socijalni rad u Valjevu 1Foto: Đorđe Đoković,

Odbornici Skupštine grada su usvojili Rešenje o imenovanju Teodore Jovanović, diplomiranog defektologa, za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad „Kolubara”, piše portal Kolubarske.rs.

Dosadašnjoj direktorki Centra za socijalni rad Katarini Milićević, diplomiranoj pravnici, koja je na tu funkciju imenovana 1. decembra 2018. godine nakon sprovedenog konkursa, je istekao četvorogodišnji mandat.

Jovanović je završila osnovne akademske studije 2017. godine na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju – Defektološki univerzitet u Beogradu. U radnoj biografiji je navedeno da je godinu dana radila u Opštoj bolnici Valjevo – psihijatrijska služba, volonterski rad u Udruženju za mentalno zdravlje u trajanju od mesec i po dana, zatim rad sa decom sa smetnjama u razvoju u trajanju od 15 meseci.

Radila je u Dnevnom boravku „Naši snovi” na poslovima logopeda u trajanju od šest meseci, pedagiški asistent je bila sedam meseci u OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović”, a od februara 2021. godine zaposlena je u Centru za socijalni rad „Kolubara”.

Kako je navedeno u rešenju, Teodora Jovanović je imenovana za v.d. direktora Centra za socijalni rad uz prethodno dobijenu saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prenose Kolubarske.

U izveštaju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, uz predlog da Teodora Jovanović bude v.d. direktora dostavljenog odbornicima Skupštine grada, priložen je odgovor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na zahtev Skupštine grada za saglasnost za imenovanje Teodore Jovanović za v.d. direktora Centra za socijalni rad. U tom odgovoru od 28. novembra je navedno da Jovanović ne ispunjava uslove u pogledu stručne spreme za v.d. direktora Centra za socijalni rad.

Međutim, 29. novembra Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nakon ponovljenog i dopunjenog zahteva Skupštine grada, daje saglasnost za imenovanje Teodore Jovanović za v.d. direktora.

„Ovu saglasnost Ministarstvo zasniva imajući u vidu potvrdu Univerziteta u Beogradu – Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju od 29. novembra 2022. godine u kojoj se navodi da je zvanje koje je kandidat stekao završetkom osnovnih akademskih studija ekvivalentno zvanju diplomirani specijalni pedagog koje je bilo zvanično zvanje po završetku navedenog studijskog programa do 2006. godine”, pišu Kolubarske.

Oni podsećaju da prema Zakonu o socijalnoj zaštiti direktor Centra za socijalni rad, odnosno v.d. direktora, mora imati najmanje pet godina radnog iskustva u struci, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.