Zašto nema dovoljno krvi u Srbiji: Koliko je potrebno, a ko sve ne može da bude davalac?

Ostavite komentar


  1. Da li ste razmišljali o tome da plaćate davaocima? To ne bi bilo teško, ionako prodajete krv bolnicama. Ostaje manje vama? Pa, ne možeš imati sve…

  2. Krvi nema zato što je ova napredna vlast donela odljku da uzimanje krvinod dobrovoljnih davalaca može da vrši samo Zavod za transfuziju krvi, a ne i druge bolnice. Zato kao dobrovoljni davalac iz unutrašnjosti morate da pratite kad se može dati krv u vašem gradu. Pre je sve bilo mnogo brže, lakše i komfornije za davaoca. Sada ispada da davalac treba da se organizuje prema nečijem rasporefu, a ne da on bude na prvom mestu i da može da da krv kad je ON u prilici.

  3. Svojevremeno kao jako mlada, dala sam prvi put krv u Institutu posle zemljotresa u Crnoj Gori da bi se pomoglo povredjenima. M3djutim, posle nekog vremena, saznalo se u javnosti da je prikupljena krv PRODAVANA Iraku i Iranu, države koje su bile tada u ratu.
    Nikada više nisam dala krv.

  4. Bilo bi u Srbiji i 150000 davalaca krvi,zdravih i dobrovoljnih,ako bi promenili politiku prikupljanja.Predlog: dajte ljudima ,legalno uredjeno preko ministarstva zdravlja,po 5000 dinara npr po jedinici krvi i ljudi ce se rado javiti usred ove ekonomske krize.Ako se ima novca,ne malog,za razne gluposti,bar da se nagradi humani gest davaoca.Hrana odrzava krv i zivot,jel tako?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.