Kod Bujanovca sprečeno krijumčarenje 18 migranata iz Pakistana i Indije: Policija traga za vozačem 1Foto: MUP

Policija intenzivno traga za vozačem kombija koji je kod Bujanovca pobegao iz vozila kada je bio upozoren od policije da se zaustavi, potvrđeno je Danasu u Policijskoj upravi u Vranju. U kombiju bilo 17 državljana Pakistana i jedan državljanin Indije koji su vraćeni u Prihvatni centar u Preševu.

Kako je Danasu potvrđeno, kombi marke „opel vivaro“ imao je lažne tablice Severne Makedonije, a policija predpostavlja da se radio o prevozniku iz okoline Preševa koji je na ovaj način želeo da izvrši prevoz 18 migranata do severa Srbije, na granicu sa Mađarskom.

Vozač kombija u kome se nalazilo 17 državljana Pakistana i jedan državljanin Indije koji su imali kod sebe dokumenta o boravku u Prihvatnom centru u Preševu, odbio je da se zaustavi na upozorenje patrole policije kod Bujanovca, i umesto toga pojačao je brzinu, a potom iskočio iz vozila koje se zaustavilo na magistralnom auto – putu.

Migranti su vraćeni u Prihvatni centar u Preševu, a iz policije navode da su netačni navodi pojedinih medija da se radio o državljaninu Severne Makedonije, a u skladu sa istražnim radnjama navode da je u pitanju „N.N. lice pod sumnjom da je učinio krivično delo krijumčarenja ljudi iz člana 350 Krivičnog zakona Republike Srbije“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari