Kod Zrenjanina privremena obustava saobraćaja, uskoro blokada prema Kikindi: Gde će sve danas poljoprivrednici blokirati puteve? 1Foto:: V.A.

Banataski poljoprivrednici koji protestvuju najavili su da danas nastavljaju blokadu puta Zrenjanin – Novi Sad, kod Aradca.

Prvo zatvaranje puta poljoprivrednim mašinama planirano je u 10 časova, i trajaće do 12 sati. Potom slede u kontinutitetu još dva zatvaranja.

Današnja blokada traje po dva sata, sa pauzom od pola sata, kako bi se propustio teretni saobraćaj.

Na deonici magistralnog puta Zrenjanin – Novi Sad, kod Aradca, na snazi je privremena obustava saobraćaja, poručuju iz JP „Putevi Srbije“.

Putnička vozila i autobusi mogu da koriste alternativni putni pravac, lokalnu saobraćajnicu kroz Aradac. Teretni saobraćaj ne može da koristi stari Aradački put, već samo magistralni pravac.

Od poljoprivrednika na terenu saznajemo da će danas biti blokiran i putni pravac Zrenjanin – Kikinda, kod Melenaca. Takođe, Danasu je potvrđeno da će poljoprivrednici iz Sakula, Idvora i Farkaždina danas ponovo izaći na raskrsnicu za Idvor i Kovačicu, a moguće je da bude blokiran i most na Tamišu kod Farkaždina.

Poljoprivrednici kažu da bez obzira na protest i blokade puteva, uvek propuštaju hitne slučajeve, bolesne i decu a od građana mole za razumevanje zbog situaciju u kojoj su se našli.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari