Koji srpski mediji najviše šire dezinformacije o ratu u Ukrajini?

Srbija prva u regionu po plasiranju dezinformacija vezanih za rat

Ostavite komentar


  1. Sto Rusi i Srbi mogu slagati i manipulisati ne postoji na kugli zemaljskoj.Od 100 vijesti jedna tacna i to sa velikim upitnikom a najaca im je odbrana optuziti ameriku i zapad.

  2. Po deset i nesto vise lazi dnevno, i nije neka cifra za zabrinjavanje, s obzirom iz kojih izvora poticu!

  3. @Zemara
    Ma tako je ,poznato je da svi ostali koji nisu Rusi i Srbi samo suvu istina govore, kao što su komšije oko nas , a ta tvoja voljena Amerika i zapad ,pa tek su oni poznati kao svetionik poštenja,istine i pravde. Hahaha,reci ne drogama i mržnji biće ti bolje, videćeš.

  4. Da, ali ovde na zapadu je 90% proukrajinski lažnih informacija tj propagande ..ali pošto je to sad „in“ onda nećemo o njima pisati…

  5. Nemojte, molim vas, preskakati Hepi, pa oni su kanal sa nacionalnom frekvencijom i to ruskom! Kod Marića može za pare sve!

  6. Glupa vest koja je sama po sebi jedna teska laz, manipulacija i dezinformacija, kojima se navodno bavi. Po zapadnim vestima, Ukrajinci pobedjuju, gradovi su i dalje pod njihovom kontrolom a na kraju ispane laz i dezinformacija. To sto cnn, bbc i ostali zapadnjaci mogu da slazu nema nigde.

  7. Чуо сам из проверених западних извора да су Украјинци стигли до Црвеног Трга ,а да Путин бежи према Сибиру,а такође из проверених извора,да Бајден има здрав мозак. Како човек да неверује кад вести долазе из западних медија?

  8. Ono sto je najupadljivije je cinjenica da komentari na srpskim medijima uspesno ogoljavaju svu bedu jad i ocaj srpskog naroda. Na komentarima po medijima je svakome jasno da su srbi kao nacija zaista sa nizim IQ od ostatka evrope.

  9. Čudan članak sa detaljnim ciframa o lažnim vestima. Mislim da se ne radi o tome dal neko laže ili ne, stvar je o percepciji kako treba biti.

  10. Ako zapadne medije tačno informišu, onda Ukrainska vojska uskoro treba da zauzme Vladivostok.

  11. Ma sve moderno. Nego, koja je registrovana agencija vršila ispitivanje, po kojom metodom, koji su kontrolni obrasci, ko je, na kraju, platio istraživanje. I najbitnije: koje su to fejk informacije prenesene konkretno, lagali da je danas subota a ono petak. Loše organizovano i iz aviona se vidi da je naručeno.

  12. A gde najvishe prolazi laz nego u srbistanu. I mi smo srbijanci pod okupacijom.

  13. Све вести су овде прво ошишане…
    а затим стручно удробљене…

  14. Dezinformacije? Hm..širok pojam. Naravno da pomenuti mediji u članku šire dezinformacije, ali ako se prisetimo zapadne mašinerije u vezi npr. Sadamovog „hemijskog oružja“ u Iraku ili čuvenog zločina nad „civilima“ u Račku na KiM (primera je na pretek), sa sigurnošću možemo reći da prave informacije o ratu u Ukrajini i nemamo.

  15. Bez metodologije i ko stoji iza ovog „istraživanja“ ovaj članak je samo uvredljiva priča rekla kazala!

  16. A ovi što se bave proverom tačnosti informacija upoređuju članke sa cnn-om, pa ako se podudaraju onda su tačni, a ako se ne podudaraju onda su laži. Jer ko je iz redakcije raskrikavanja trenutno u Ukrajini? Niko!

  17. Samo vi zuti sirite istinu o ratu i sire vi ste poznati po istinitim informacijama

  18. Tijanićeva škola novinarstva koku su upili svi svetosavci a zasnovana na Ćodićevoj definiciji i simbioza svetosavaca i laži….poznato i djeci u vrtićima

  19. Za „ove“ (Novosti, Informer, Alo) ste 100% u pravu ali ni vi niste nista bolji. Oni lazu lobirajuci za Ruse, a vi lazete lobirajuci za SAD. Svako svome, sto je logicno. Nelogicno je samo da mislite da smo mi citaoci potpuni idioti.

  20. Jako zanimljivo da su recimo Kurir i Pink naprasno postali prihvatljivi,Blic itd itd,vrlo zanimljivo,znači udri po Rusima i sve ti je oprošteno

  21. Manipulacija izveštavanja rata u Ukrajini je i te kako velika u našoj zemlji. Ne zna se ko više obmanjuje ovaj narod ,dal pro režimski mediji ili vi koji izveštavte po pro zapadnim lažima. Jedno je jasno ovom narodu da i vlast i opzicija radi za istog zapadnog gazdu. Nažalost utrkuju se ko će više da uništi i osakati Srbiju!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.