Kolike su kazne za upravljanje biciklom pod dejstvom alkohola?

Ostavite komentar


  1. S obzirom na činjenicu da se ogroman broj bicikala vozi na električni pogon i da ti bicikli mogu da dostignu brzinu 50 km/h i da sa 50 km/h voze često i tamo gde su pešaci pa tako mogu da se zakucaju i trezni u trudnicu, u majku sa detetom, u starca koji jedva hoda, a bogami ni čovek u najboljem fizičkom izdanju ne bi dobro prošao. Uzmite samo u obzir težinu takvog bajsa od 25kg plus vozač od 100 kg plus brzina od 50km/h pa zamislite da vam se pijani monstrum zakuca u trudnu ženu ili dete ili vas… Ne samo da bi trebalo zadržati tu kaznu nego je treba možda i povećati, a sve bajseve na električni pogon tretirati kao motorna vozila pa ih obavezno registrovati tako da kamere mogu da ih hvataju u silnim prestupima koje prave! Ne znam da li ste svesni da budala koja bahato vozi takav bajs na ulici može da izazove težak karambol, dovoljno je da recimo vozač kamiona naglo ukoči ne bi li izbegao da udari u bajs koji mu se niotkuda stvorio ispred njega i da se neko iza kamiona zakuca u kamion sa smrtnim posledicama! Dakle naravno da su opasni za saobraćaj i za pešake i zbog toga što pre treba menjati zakon po tom pitanju.

  2. Jel 7ma na svetu slučaj da je pijani biciklista ubio pešaka? Ima li ga?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.