Koliko su novca iz zrenjaninskog budžeta dobile crkve i verske zajednice 1Foto: grad zrenjanin

Pravoslavna crkvena opština Zrenjanin dobila je iz budžeta grada Zrenjanina više miliona dinara za izgradnju ili uređenje postojećih hramova dok je najmanje sredstava, tačno 100.000 dinara dodeljeno Rumunskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Zrenjanin.

Na javnom konkursu za finansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica, koji je raspisao grad Zrenjanin, Pravoslavnoj crkvenoj opštini Zrenjanin dodeljeno je dva miliona dinara za izgradnju bolničke kapele.

Sem ove sume, Pravoslavna crkvena opština Zrenjanin dobila je 1,5 miliona dinara za nastavak gradnje pravoslavnog hrama na Bagljašu.

Po pola miliona dinara dobili su Srpska pravoslavna crkva Aradac, za građevinske radove na krovnoj konstrukciji, Srpska pravoslavna crkvena opština Lazarevo, za završetak grubih građevinskih radova na izgradnji pravoslavnog hrama Ognjene Marije u tom selu, kao i SPC Stajićevo, za sanaciju hrama.

Milion dinara dodeljeno je SPC Sutjeska – Banatski Despotovac, za nabavku inventara za unutrašnjost hrama Svetog Stefana Lazarevića.

Najmanje sredstava, 100.000 dinara, dodeljeno je SPC Ečka, za postavljanje oluka na crkvenoj zgradi, i isto toliko Rumunskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Zrenjanin, za obeležavanje hrama i kupovinu relikvija za taj verski objekat.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari