Kompanija "Tačno" odbacila tvrdnje Saveta za borbu protiv korupcije o kupovini imovine Tanjuga 1Foto: Miroslav Dragojević

Kompanija Tačno demantovala je navode iz Izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije da je kupila, odnosno preuzela prava na imovinu nekadašnje agencije Tanjug i navela da je preuzela samo ime, žigove i radnike te agencije.

„Netačna je i tvrdnja Saveta da ‘Tačno’ koristi državnu imovinu, i netačno je da ‘Tačno’ zakupljuje prostor u centru grada koji je ranije koristio ‘Tanjug’. Nikakva prava na državnu imovinu, niti smo tražili, niti kupili, ili preuzeli. Uz to, nikakve veze nemamo sa slikama kao ni sa imovinom Tanjuga u bivšim jugoslovenskim republikama, što bi se, nepažljivim čitanjem izveštaja, takodje moglo zaključiti“, saopštila je kompanija, a prenosi Udruženje novinara Srbije.

U saopštenju je izveštaj Saveta ocenjen kao „čudan, krajnje neprofesionalno uradjen i jasno zlonameran, jer je, kako je navedeno, „iz lažnih podataka, izvučen isti takav, neistinit, netačan i lažan zaključak: da su novi vlasnici u mogućnosti da stvore ozbiljnu medijsku imperiju uz sve pogodnosti koje su dobili i dobijaju od države.“

„Tačno“ je demantovao i tvrdnju saveta da im je „najveća obaveza da se vršenjem svojih usluga ne zameraju vlasti“, uz ocenu da je Savet ovakvim izveštajem narušio sopstveni kredibilitet.

Savet za borbu protiv korupcije Srbije objavio je izveštaj o Tanjugu u kojem se navodi da su privatizacijom žigova i ostalih imovinskih prava te novinske agencije novi vlasnici u mogućnosti da stvore ozbiljnu medijsku imperiju uz sve pogodnosti koje su dobili i dobijaju od države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari