Komunalna milicija: Rigoroznije kontrole nošenja maski u gradskom prevozu, sedam osoba kažnjeno

Ostavite komentar


  1. Porka mizerija! maske treba da nose oni koji kašlju ili kijajau da zaštite druge i to u zatvorenim prostorima gde su prinuđeni de budu blizu drugih ljudi( bus ili male čekaonice), sve ostalo je izživljavanje nad građanima u ovoj groznoj „pandemiji“.A zašto se ne bi vlast dosetila pa svakog meseca na sve adrese poslala po paket za podizanje imuniteta i prevenciju gripa, a ne samo siledžijstvo nedelotvornim vakcinama i još kažnjavanje građana koji ionako ne mogi ni osnovne potrebe da zadovolje.Sve je ovo ogromno siledžijstvo vlade i parlamenta , za njihove potrebe i potrebe velikog kapitala.Nadam se da će ipak morati ststi uskoro: Neće proći!

  2. To da maske treba da nose samo oni koji kašlju ili kijaju je zastarela teorija od koje je SZO brzo odustala.

    Zasnivala je na teoriji da se respiratorne bolesti šire dropletima, kapljicama koje padaju na površine.

    Već nakon originalnog sarsa 2003. god. u Aziji znamo da se respiratorne infekcije šire aerosolno, sitnim kapljicama koje lebde u vazduhu, ostaju i 40 minuta nakon što zaraženi napusti prostoriju.

    Danas znamo i da se Kovid širi najviše dan ili dva pre pojave prvog simptoma, pre nego što bilo ko počne da kašlje i kija (kasnije se takođe prenosi, ali je maksimum pre prvog simptoma).

  3. Treba obrazovati narod koji je sludjen; dise se na usta i nos a ne usta i brada. Drugo ne manje vazno: zasto K-Policija spava i ne radi konzistentno svoj pisao vec ga „otaljava“???!!

  4. Gledam danas sredovecnog muskarca: nosi masku ali mora da kine – skida masku, kine i masku vrati nazad! Bus #71. Mnogo smo zatucan narod….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.