Romsko naselje Modran u Mačvanskoj Mitrovici konačno je dobilo vodu posle više godina. Radnici JKP Vodovod uspešno su završili rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže u tom delu Mitrovice, čime su se stvorili uslovi za priključenje romskih domaćinstava na regionalni sistem vodosnabdevanja.

Romsko naselje Modran u Mačvanskoj Mitrovici konačno je dobilo vodu posle više godina. Radnici JKP Vodovod uspešno su završili rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže u tom delu Mitrovice, čime su se stvorili uslovi za priključenje romskih domaćinstava na regionalni sistem vodosnabdevanja. Radove je u potpunosti finansiralo sremskomitrovačko JKP Vodovod, a vrednost posla je oko 600.000 dinara.
Izgradnji vodovodne mreže u dužini od 600 metara i kućnih priključaka prethodili su neophodni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže preko kanala Bogaz. Tako su stvoreni adekvatni tehnički uslovi da mreža bude nastavljena i da romskim porodicama kao i svim drugim bude omogućena redovna isporuka higijenski ispravne vode za piće. Inače, u ovom romskom naselju 24 domaćinstva već godinama živi u lošim uslovima. Kako kažu najteže im je bilo što nisu imali vodu čak ni za piće.
Tehnički direktor Vodovoda Vesna Vladisavljević kaže da u mesnoj zajednici Mačvanska Mitrovica ističu izuzetnu saradnju sa Vodovodom i da je važno da i populacija Roma koja živi u ovom delu nije zaboravljena.
-Važno je da voda bude dostupna svima i da se unaprede životni uslovi građana, kaže Vesna Vladisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari