Konfuzni predsednikovi predlozi o olakšicama trudnim studentkinjama

Na univerzitetima pozdravljaju ideje da se poboljša natalitet u Srbiji, ali im nije jasno kako je predsednik Srbije zamislio da se to uradi

Ostavite komentar


  1. Formiran je stručni tim za brigu o natalitetu. Na čelo Tima je predsednica Vlade Ana Brnabić.

  2. Dragi moji profesori, ova vasa tumacenja su malo zlonamerna. Zar zaista mislite da bi nas dragi predsednik uradio nesto besmisleno na svoju ruku i protivno zakonu, koji, skromno je reci, ima u malom prstu. Mislim, jedan je od dvojice (uz Djuku), najboljih studenata prava u istoriji Pravnog fakulteta.

  3. Ne znam da li su ove mere za podsticaj nataliteta čista promocija, skupljanje političkih poena i priprema za izbore ili pak iza svega stoje ozbiljne i iskrene namere ali…već je kasno i suviše kasno,uz veliki broj izvršenih abortusa na godišnjem nivou,negativan odnos broja rodjenih i umrlih,promociju i afirmaciju pseudovrednosti i i antiheroja kao i činjenicu da je ovo zemlja koju decenijama napušta aktivno stanovništvo bojim se da je situacija beznadežna.Mogućnost za kakav takav spas je isključivo u naseljavanju teritorije,ostaje pitanje kako i na koji način animirati bilo koga da se doseli u ovde.Bitka za sela je izgubljena sledi bitka za gradove.

  4. Ja sam pre 35.god.rodila dete na trcoj godini fakulteta I ostala redovan student dok nisam diplomirala. Cak sam dobila devet meseci radnog staza kao nagradu.Ne znam o cemu prica AV.

Ostavite komentar


Društvo

PALATA PRAVDE

Održano pripremno ročište po tužbi dečaka ranjenog u „Ribnikaru“

U Višem sudu u Beogradu održano je pripremno ročište u parničnom postupku protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole. Ovu parnicu podneo je dečak J. D. koji je ranjen u pucnjavi, odnosno njegovi roditelji kao zakonski zastupnici, i to za naknadu štete usled fizičkog i psihičkog bola i pretrpljenog straha. Sledeće pripremno ročište zakazano je za 31. maj.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.