Konkurs za novog direktora RTS do 5. februara 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Konkurs za izbor novog generalnog direktora Radio-televizije Srbije trebalo bi da bude raspisan najkasnije do 5. februara, potvrđeno je Danasu u RTS.

Aktuelnom direktoru javnog servisa Srbije Draganu Bujoševiću petogodišnji mandat ističe 5. maja ove godine, a u skladu sa Zakonom o javnim servisima i opštim aktima RTS konkurs za novog direktora treba da se objavi tri meseca pre isteka njegovog mandata.

Odluku o raspisivanju javnog konkursa doneće Upravni odbor RTS.

Na pitanje Danasa da li Bujošević može ponovo konkurisati za isto mesto, imajući u vidu da je pre godinu dana ispunio uslov za penziju, generalni sekretar RTS Stanislav Veljković ističe da lica koja su u penziji ili stekla uslov za starosnu penziju mogu da konkurišu za generalnog direktora ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom o javnim medijskim servisima i Statutom RTS.

Na konkurs za direktora RTS se 2015. godine prijavilo 26 kandidata, a formalno-pravne uslove ispunilo je njih 11. Osim Bujoševića kandidati koji su tada ispunjavali uslove još bili su Aleksandar Avramović, Emin Golubović, Mladen Dražetin, Dragan Đukić, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Sandra Keser, Mioljub Krsmanović, Aleksandar Milutinović i Aleksandar Crkvenjakov.

Uslovi koje kandidati za direktora RTS moraju da ispunjavaju su da imaju državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na teritoriji Srbije, da imaju visoku stručnu spremu i da su „ugledni stručnjaci iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa“ i najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Na poruke Danasa o tome da li će se ponovo kandidovati za direktora RTS-a, Dragan Bujošević nije odgovorio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari