Kosovo: Optužnica protiv Srbina zbog sumnje da je pripremao terorističke akte 1Ilustracija Foto: Janson Morison FI

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Srbina S.A. zbog sumnje da je „pripremao teroristička ili krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova“, preneo je večeras portal Kossev.

Pozivajući se na navode prištinske Kohe, portal je preneo da je S.A. iz pošte u severnom delu Kosovske Mitrovice oštećenom R.R. uputio paket u kom se nalazio pištolj, šest metaka, više kutija lekova i „srpski pamflet sa logotipom ‘Vrhovna komanda Oslobodilačke Vojske Kosova i Metohije’, kojim se pozivala žrtva i drugi građani srpske nacionalnosti, da prenesu oružje iz raznih skladišta u Mitrovici, kako bi izvršili napade nad srpskim građanima i za iste optužili Albance pred međunarodnom zajednicom“.

S.A. je optužen i za prevaru pošto je po navodima Tužilaštva, „od 2017. godine u kontinuitetu, obmanjivao mnoge građane, iznoseći neistinite činjenice kako bi protivpravno stekao materijalnu korist, koristio situaciju nekih građana Srbije predstavljajući se kao visoki funkcioner Ministarstva zdravlja Srbije i kao predstavnik organizacije za pacijente sa dijabetesom, pri čemu je na ime zaposlenja primao različite količine novca“.

„Od oštećenog R.R. primio je novac u iznosu od 7.000 evra, od oštećenog S.R. 2.000 evra, a od oštećenog M.R. iznos od 5.000 evra. I od mnogih drugih je tražen novac za zaposlenje, ali zbog visokog iznosa nisu mogli da daju“, navodi se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari