Kosovska policija potvrdila napad na snimatelja portala "Insajderi" 1Foto: RTK (arhiva)

Kosovska policija saopštila je da je danas u Severnoj Mitrovici fizički napadnut jedan mladić albanske nacionalnosti i da je tom prilikom napadnut i snimatelj portala „Insajderi“.

U saopštenju se navodi da su u prepodnevnim časovima devet srednjoškolaca albanske nacionalnosti krenuli u šetnju do Mikro naselja, koje se nalazi u u severnom delu Mitrovice, a kada su se vraćali ka glavnom mostu, iz Renoa plave boje izašla su osumnjičena lica i pretukla jednog učenika, dok su ostali uspeli da se udalje, prenosi Kossev.

Što se tiče napada na snimatelja portala „Insajderi“, naveli su da je on snimao vozilo hitne pomoći tokom pružanja pomoći napadnutom detetu i da se za sada sumnja da je i on fizički napadnut i sprečen u vršenju svoje dužnosti.

„Udarila su ga lica za koje se sumnja da su napala i učenika, a prema iskazu kamermana govorili su srpskim jezikom. Pored udaraca koji su mu zadali, pokušali su nasilno da mu otmu telefon kojim je snimao i imao dokaze o tom slučaju. Nakon toga, kamermanu je ukazana medicinska pomoć u južnom delu Mitrovice“, saopštila je policija.

Dodaje se da su snimatelj i ostali učenici saslušani u policijskoj stanici, a o slučaju je obaveštena i škola koju đaci pohađaju.

Policija Kosova pozvala je sve građane da se uzdrže od bilo kakvih provokacija ili eventualnih incidenata i da sarađuju sa Policijom Kosova u interesu održavanja reda i javne bezbednosti i privođenja osumnjičenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari