Kosovsko pomračenje

Dve decenije od NATO bombardovanja

Ostavite komentar


  1. Odličan tekst. Samo se još jednom potvrđuje ono što sam shvatio čitajući puno tekstova o vremenu bombardovanja – rat se mogao izbeći! I kosovski poraz! I gubitak Kosova! I stradanje stanovništva! I šteta koja se merila milijardama usled rušenja naše infrastrukture!

    1. Mogla je SFRJ da ostane da je bilo malo mudrosti. Ne treba zaliti za prosloscu i propustenim prilikama. Vazno je da nam danas ,,dobro“ ide. Toliko dobro da je naseg presednika gotovo sramota.

      1. Gledaj, kao i svi političari Vučić možda malo i preteruje, ali bar ne ratuje protiv sveta i postavio je za strateški cilj ulazak u EU.

        1. Ne zasmejavajte me. Vučiću je cilj isključivo vlast i ono što ta vlast nosi. Tobožnjim prihvatanjem EU puta je oteo demokratama program i to je jedina istina.

    2. @Mladen, Ivan & NATO botovska ekipa:

      dajte i meni malo te droge….koje bulažnjenje, očigledno ste obojica na heroinu….

    3. Te, ’99. godine, napunila sam 30 godina i bila vrlo svesna svega. Po svakom gestu i postupku Miloševića i njegove svite bilo je očigledno da Miloševiću treba to bombardovanje. Ne zbog mržnje prema svom narodu već zbog ljubavi prema vlasti koja mu se godinama klimala. Smatrao je da u tom sveopštem haosu i nesreći niko neće razmišljati o njegovoj smeni. Tako je i bilo tih par nesrećnih meseci. Svaka od žrtava je njemu na dušu. Ko to ne shvata i ne vidi, žao mi ga je.

  2. Milošević nije shvatio odnos snaga u sevtu i sukobom sa NATO i onako tešku poziciju Srbije za koju je najvećim delom bio sam odgovoran dodatno je ruinirao i doveo pred svršen čin.

    1. Umesto 20 g posticanja emocija dok Srbija propada i nestaje pred našim očima. Već 20 g smo izloženi gomili neistina onih koji su nas uveli u 4 rata (i na kraju rat s NATO). Imao je ugovor iz Ramujea 1998.g. mogao ga je potpisati (po njemu Kosovo nije bilo država, a ne bi bilo ni rata Srbija NATO. Uopšte Titova YU je bila priznata zemlja od strane velikih i malih zemalja (sa ustavom iz 1974.) Sloba i & su napravili neviđenu grešku jer su taj ustav RUŠILI NASILNIM PUTEM. Umesto konfederacije YU tranzicije u kapitalizam višestranačje…(pa se unurar takve države političkim sredstvima borih za svoje ideje)…“ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo“! Greška 100% u samom startu. Ušao si u pogrešan voz i sve su stanice pogrešne. Evo to traje već 29 g. Posedice? Dalja militarizacija društva, ratna mržnja…. sve se okrenulo unutar Srbije, umesto socijalizacije naroda, povezivanja, učenja rada i reda… dalja samoizolacija (ja i moja porodica, ostali me ne zanimaju)… gde to može biti država!

    2. O Slobi mislim sve najgore i protiv njega sam se borio od kraja 80″ .Najveće zlo komunističko koje nas je zahvatilo u vtlo teškom istorijskom trenutku jeste po meni Slobodan Milošević i njegova baba jula.Ali od njega mnogo su mi ogavniji likovi koji preko njega mrtvog sada glume patriote, junake i intelektualce.Vuk Drašković šef kabineta druga Mike Špiljka i danas saborac A.Vućića a juče Slobin min.spoljnih poslova je tipičan primer toga.Šteta koji je tvoja žena Danica napravila kao član UO NIS je nemerljiva, vi ste zajedno nemerljivo zlo.Ali za takve kriminalne radnje i nečinjenja biće valjda sutra nadležan neki sud.Sram te bilo Vuče Draškoviću!

    3. @natalija: dete, u SFRJ se živelo kao danas u Severnoj Koreji….iz 80tih pamtim restrikcije struje, prva, druga, treća grupa, bonove za benzin, kafu, deterdžent, i redove za benzin, kafu, deterdžent, najluksuznije vozilo jugo florida, propale investicije, barem po jedan ogromni kompleks u svakoj SR u koje je istovareno gomile para iz kredita, da bi se proglasilo da je greška! i pojeo vuk magarca…za to vreme, stanove neki dobijaju, ali prednost imaju privilegovane nacionalne manjine, svugde i u svemu….i da voliš Tita više nego majku!

    4. @Milan Ilic
      „ruinirao“
      Sta vam znaci ova rec i koji vam je to jezik s obzirom da srpski nije ?
      Zasto ste upotrebili ovaj varvarizam umesto pravilne srpske reci na pr. UNISTIO ?
      Da li ste svesni da time skrnavite srpski jezik ?

  3. Kad čovek pogleda, najgoru opciju je Milošević izabrao. Jasno kao dan da bez rata je imao više nego uz bomabardovanje, ubijanje ljudi, patnje miliona, štetu koja se meri ko zna kojim ciframa…

  4. Kako vreme leti. Iz tog poloma treba izvući pouke. Sukobom sa najjačima ne brani se država nego izlaže nepotrebnom uništenju.

      1. Ne lupetaj molim te. Baš je ostao Jovan što smo ratovali i izgubili rat i izgubili Kosovo. Takva pamet ko tvoja nas je i dovela do kosovskog poraza, a Vuku svaka čast. potpisujem svako slovo koje je napisao.

      2. Uplasih se ovih komentara-hvala al’ me „miki“ obradova i spase kuckanja po telefonu !!! Potpisujem se ispod „miki“-jevog komentara.

  5. E da mi je ova pamet i da vreme može da se vrati pred bombardovanje. I rukama i nogama bih podržavao Vuka!

    1. Pomraceni umovi nisu razumeli ni devedesete a nisu u stanju ni posle toliko godina da shvate i prihvate istinu? Ziveti sa zabludom je promaseno ovozemaljsko bitisanje! Citajuci pojedine komentare pade mi napamet Vladika Nikolaj koji kaze: zablude pojedinaca se lece istinom Svetoga Duha a kod pojedinaca ne pomaze ni buzdovanom po praznoj glavi?

    2. Mi koji smo ga podrzavali znamo kako smo tretirani od falangi tadasnjeg rezima? Svedoci smo dokle nas je dovela tvrdoglava I nerazumna politika tadasnjeg miljenika zabludnele narodne mase? Plasim se da ni sada nismo na boljem putu naprotiv? Pogresan voz, pogresne stanice, pogresna destinacija? Prirodni mazohizam, neizlecivo???

    1. Vuk je bio svedok. A Srbi i dalje veruju u bajke više nego u svedočanstva. I zato smo i dalje jedini balkanski borci protiv NATO. Više mrzimo NATO danas nego tada kad smo ratovali protiv njih. To je isto kao da su Nemci više mrzeli Francuze i Amerikance 1960. nego 1945. Koliko smo mi ostali zarobljeni u vremenu poraza.

  6. Istoricari ce se u buducnosti oslanjati na Vukove izjave,jer je svojim ucescem u politici a bez mogucnosti da utice,odlican svedok o onome sto mi,kao narod,nismo mogli znati

  7. Vreme je bilo da neko podseti šta se dešavalo. Dopao mi se tekst. Da je Milošević više slušao Vuka, a manje Šešelja i Miru Kosovo bi danas bilo u Srbiji, a i milica i Sanja i mnogi još živi svojim porodicama.

  8. Da li se nesto promenilo u Srbiji posle 20 godina?Kao da nije nista.Draskovic se i tada zalagao za ulazak u Nato savez kao sto se i danas zalaze.I danas imamo vise onih koji bi ponovo u rat sa Nato kao i onda.

  9. Šteta je što je Srbija imala na vlasti neodgovornog diktatora Miloševića. Za to smo platili kao narod preskupu cenu.

    1. Tada smo imali neodgovornog diktatora bez mudrosti a sada imamo odgovornog diktatora sa problematicnim psihickim statusom? Nista nismo naucili niti cemo nauciti, nasa snaga se zasniva na mitologiji i lake manipulacije neodgovornih i nesposobnih politikanata?

  10. Ničim neopravdavajući nepostojanje odluke Saveta bezbednosti UN za početak bombardovanja, opet ću da kažem ono što već godinama govorim, meni je za bombardovanje Srbije najviše kriv Slobodan Milošević, zvani Geda i tačka. Da je bio pametniji vladar, mogao je da izbegne sukob sa najmoćnijom vojnom alijansom u svetu. Najlakše je reći da su svi veliki oko mene zli, a samo ja pametan. On se kurčio a narod je stradao. I šta smo dobili od tog kurčenja? Dobili smo bombardovanje a izgubili Kosovo.

  11. Svedočenje o vremenu i ljudima koje ne smemo zaboraviti. Danas Miloševića mnogi hvale a u stvari čovek nas je uništio.

    1. Da, hvale a taj sto pise je u Rambujeu sedeo sa novinarima a prica.kao da je zivi ucesnik svega.Sto nije molio amerikance i Nemce.da.od 96 do 98 na jugu Albanije ne obucavaju teroriste,sto nije molio amere da projekat Kosova ne nazivaju isprovociraj intervenciju itd.Albanci su to radili dok ste se Vi zavlacili u guzice zenama i vikali necemo raz,necemo rat i lecili svoj kukavicluk pa vam danas i oni momcine sa Kosara nisu svetinja vec i po njoma pisate zarad americkog imperijalnog fasizma

  12. Ti si Vuče najobičniji lažov. Zaboravio si da si učestvovao sa Miloševićem u vlasti, da si radio Đinđiću o glavi, da si sa rodbinom ojadio Beograd ( nebrojeno stanova, lokala i građevinskih dozvola). Nije bio atentat na Tebe već na one koji su ubijeni je da su hteli bio bi odavno pokojni. Kada si prestao da budeš kooperativan, opomenuli su te u Budvi. Ovi ne promašuju. Ubili premijera sa 500 metara a tebe promašili sa dva, ha ha. Postao si kooperativan i žena Ti dobila mesto ispred Vlade u Nadzornom odboru NIS-a za nekoliko hiljada eura mesečno. Piši i izmišljaj događaje ali te stvarnost demantuje i oni koje služi pamćenje.

    1. Kakav botovski udbaški komentar… Fuj. Sram te bilo „miki“ udbašu stari. Vreme je pokazalo da je Vuk Drašković u pravu, a dolazi dan kad će vam se Služba očistiti od vas takvih.

    2. Ovakve komentare ne pisu udbasko-botovske banze vec najobicnije buuudaaaleee?

  13. Da, procitao sam ovu knjigu. Jako interesantan dokument pre svega o neverovatnoj narcisoidnosti i nedostatku bilo kakve samokriticnosti njenog autora, sto bi samo po sebi da ovaj nije bio jedan od bitnih aktera u politickom zivotu, mozda bilo i simpaticno. Naravno da Miloseviceva ponuda SPO-u da udje u Vladu nije racunala sa Vukom kao pravim sefom diplomatije, vec na njegovo neutralisanje s obzirom na predstojeci sukob koji se, vec tada se videlo, nije dao izbeci. Uvesti Vuka u Vladu i sapeti ga nekom, kakvom takvom lojalnoscu zajednickog ucesca u vlasti izgledalo je bolje resenje od toga da se pusti da solira i rovari u opoziciji za svoj racun “dogovarajuci medjudrzavne sporazume” u trenutku kada je zemlji preko potrebno nacionalno jedinstvo. Naravno, videlo se da ni ova uloga nije mogla Vuka poptuno da primiri i izleci od njegovih mesijanskih kompleksa. Nastavio je on da vodi spoljnu politiku za svoj racun ne vodeci mnogo racuna o politickom jedinstvu koje je u tom trenutku bilo imperativ. U tom smislu mozda mu treba odati neko priznanje, jer je svojim soliranjem drzavu ucinio toliko smesnom i neozbiljnom da sasvim moguce da je nase neprijatelje zbunio i zapitao – na koga mi to bre trosimo ovde nase skupocene bombe!? Sto se tice, navodne Miloseviceve nepopustljivosti u pregovorima, od Vuka i Holbruka (neverovatna Vukova spremnost da na prvu loptu poveruje jednom od najcinicnijih i najlazljivijih americkih diplomata) daleko mi je pouzdaniji svedok Momir Bulatovic, koji tvrdi da je Milosevic nudio i clanstvo Srbije u NATO i teritoriju za NATO baze da bi izbegao bombe.
    Kakva god bila ocena Milosevicevih politickih sposobnosti, i toga da li se sukob sa NATO-om sa mozda vise politicke vestine dao izbeci, ostaje jedna moralna cinjenica – mi smo tu samo branili ono sto je nase, i radili bi to jednako sa Milosevicem ili bez njega. I ako razliciti strucnjaci za politicki inzenjering i moralno politicku lobotomiju ne uspeju u svom projektu promene nacionalne svesti gde mi sada Djuru treba da molimo sto nas je tukao, i da se pravimo da su nam otimaci zapravo ucinili uslugu, jedino na toj moralnoj cinjenici obnavljacemo nas nacionalni moral koji je de fakto danas u krizi.

    1. Vrlo interesantan odgovor u delu da smo mi samo branili ono sto je nase.Nedostaje vam samokriticnost da se znalo da protiv Nato saveza ne mozemo da branimo,vec samo izgubimo i da u tom slucaju sami smo krivi za gubitke.U delu da je Kosovo samo nase vidi se vasa narcisoidna osobina da ponistite sve osim vas,a to da je Kosovo i albansko.Vodite racuna kada komentarisete licnost ljudi jer time o sebi govorite.Sada sam vam prostom logikom objasnila kako se to vidi

    2. Koliko Slobinovaca ovde ima i dan danas to ne mogu da shvatim posle svih ovih godina i informacija na internetu kojih nije bilo 90tih jel nas je držao u mraku u svakom pogledu.

      Pljuvači, jel Sloba zamalo ubio Vuka dva puta ili Vuk njega? Ovaj jedan idiot ovde kaže kao pucali mu u uvo da ga opomenu a ne da ga ubiju. Očigledno nikada oružje u rukama nije držao.

      I da je postao milijarder od 1990te, ne menja činjenicu da je čovek jedan od najiskrenijih političara o situaciji od 1990te do danas. Niko iz ove danasnje opozicije nema hrabrosti da kaže da se više udje u taj NATO, koji ništa nebi promenio u svakodnevnom životu normalnog čoveka. Da se ostavi ta Rusofilija i vrati u Evropu, prema nekoj civilizaciji a ne IZOLACIJI!

  14. Tebi je odavno pomracenje u glavi,ali ti nije bilo tada da krades i uzimas pare od amera,pa se Dana i ti danas šepurite u novom Mercedesu bez imalo savesti,Zato ti je bolje začepi

    1. Kakav botovski komentar Max-e jednog dveraša kakav si ti. Isto je i Sloba u svima koji ne misle kao on video plaćenike američke pa nas je doveo do poraza. Ne lupetaj i ne laži masno, Vuk se nikad nije ni vozio, niti imao mercedes, mada i da jste ne vidim što bi to bilo za osudu jer je najčitaniji srpski pisac. A vi Boškovi botovi znate šta je savest?

  15. Sto dajete prostor ovakvima da bilo sta pricaju……nek kaze nesto u upravnom odboru gde mu je zena!

    1. Zato što je jedan od najmudrijih i najrazumnijih političara na Balkanu danas. A što bi govorio o jednom jedinom upravnom odboru pored na hiljade drugih? Ili upravne odbore imaju pravo da dobiju samo oni koji nisu iz SPO, a i da im se to stalno ne spočitava? Nego, u nedostatku argumenata udri po Vuku po Službinom klišeu…

    2. Ovom Hercegovcu je glava večito pasovala na sve guzice!!Duga je lista njegovih zaokreta(mrzi me da pišem)!!!Ne znam samo kako ga nije stid da se oglasi na današnji dan!!!On i ona njegova…………!!!!!

  16. Vuk Draskovic je devedesetih godina jedini bio u pravu.Posle ovolike vremenske distance to mu se mora priznati.Da je bilo po njegovom Srbi ja bi izbegla NATO bombe Kosmet bi bio u granicama Srbije a nase plate bi bile bar dva ipo puta vece.Sa zlocinackim parom vecina naseg naroda je zrtvovala svojih najmanje dvadeset godina zivota a iza nas su ostali istorijski porazi.

    1. Vuk D. (i Dana, naravno) je običan licemer. U vreme kada je bio najpopularniji i „vladao trgovima“ nije se moglo ni naslutiti da će vrlo brzo postati sjajan saradnik Miloševića i bratije. Svako njegovo palamuđenje koje je iznosio posle događanja (uvek sa zadrškom od par meseci do par godina) je bila tzv naknadna pamet. Uvek je sam sebe hvalio a nikada pravu saradnju sa drugim opozicionarima nije ostvario (setimo se samo udruživanja sa SPS-om i rušenje Đinđića sa pozicije gradonačelnika Beograda ili trenutka kada je SPO preuzeo vlast na „Starom Gradu“ i krenuo u neviđenu pljačku nekretnina i građana …). I danas je u vlasti, koalicija sa SNS bandom dovoljno govori o njemu i SPO udruzi …

  17. „Ne možemo u Evropu sa prekim sudovima za medije, sa ideološkom tiranijom nad univerzitetima, sa partijskom televizijom, sa ovakvom policijom i vojskom, sa kriminalcima i ubicama u Službi državne bezbednosti.
    Ako idemo u Evropu, a idemo, onda moramo i da postanemo Evropa iznutra“
    Lepo te je citirao, pametne reci. Sta si ti uradio konkretno da materijalizujes ove reci? Tuzio par puta drzavu Srbiju, uzeo pare i uvalio se u vlast kod onog sto je uveo „preke sudove za medije“. Sta ti zelis da nam saopstis? Da si usao u vlast sa Milosevicem da bi spasao Srbiju? Da si sada u vlasti sa Vucicem da bi spasao Srbiju? Da pristajes na potpuno gazenje demokratije zbog spasa Srbije? Da podrzavas koncentrisanje izvrsne, sudske i zakonodavne vlasti u rukama jednog coveka zbog spasa Srbije? Da to sto zakoni ne vaze isto za sve, i da neki mogu i da ubiju a da ne odgovaraju a drugi se zbog protesta protiv takvog stanja salju u zatvor, takodje podrzavas zbog spasa Srbije? Tvoje reci, citirane od Milosevica, su za postovanje ali sva tvoja dela su za duboki prezir i zato tvoje reci ne vrede nista… bas kao ni ti.

  18. Milošević, sa svojim satrapima, je bio poguban za Srbiju i tako je ostalo do današnjih dana kada, ponovo, vladaju šljam i probisvet (njegovi politički naslednici). Vuk Drašković je spao na to da sam sebe hvali i veliča (po tom osnovu Vučić i on mnogo liče), kad već nema ko drugi, a njegova postignuća (posle 9. marta) se mogu meriti učešćem njegove stranke u svim (se u Đinđićevoj) vladama koje su loše radile (on lično je bio ministar inostranih poslova i kod Koštunice) … Danas može da se pere koliko hoće, takva prljavština se ne skida samohvalisanjem i optuživanjem drugih (za neuspehe) već sagledavanjem svojih gršaka, preuzimanjem odgovornosti i povlačenjem iz politike.

    1. Bravo Nenade! Ni reč više nije potrebna. Ako ima ko da čita.

  19. Ne mogu da verujem da je ovaj sajt postao sigurna kuca za najcrnje ratne profitere u ovoj zemlji. Koga treba da interesuje baljezgarije jednog parapolitickog nitkova ?

    1. Hteo si da kažeš pošto pušta komentare poput tvog? Pa baljezgarije su bile odlika Miloševića, Šešelja i drugih koji su skrivili bombardovanje i gubitak Kosova. Dakle upravo ratni profiteri su upravo oni poput tebe koji napadate na najprimitivniji način Vuka Draškovića koji se jedini suprotstavljao ozbiljno ludoj Slobodanovoj politici.

      1. Kada si ti rodjen ‘Mare’?!
        Negde, 2002ge?
        Ili nisi cuo za ‘Molitvu’ ‘Noz’ i ‘ … odsecanje ruke koja zeleni brjak nosi …“?!?!?
        To je bogami bilo, ‘suprotstavljanje’, … mislim, … lvalitetnom psihijatrijskom tretmanu koji mu je jos onda bio veoma neophodan?!

        Taj covek je bio politicki otac jednom Vucicu bas koliko i ‘kum’ Seselj!!!

        1. Rođen sam 1974. A ti si se Radoje najstrašnije nalupetao.Te sjajne knjige sam i pročitao. Jedna hiperbola koju su režimski mediji milion puta pokušali ponoviti kako bi Vuka satanizovali sigurno nisu gori od onog što je milošević radio. U krajnjoj liniji Milošević je vodio i gubio ratove. Vuk je govorio da ćemo proći kako jesmo. I sad bi da kriviš Vuka za Miloševićeve promašene politike???

      2. Mare ne opterecuj se zar ti nije jasno da je ogroman broj tulipana, buzdovana i bambusa koji setaju sire smrad i kontaminiraju okolinu oko sebe i sire? Nevredi s budalama polemisati, cak im je dozvoljeno da svojim glupostima zagadjuju i ovaj sajt?

  20. Ako Vučić danas, nakon svega nije u stanju da bezuslovno prizna nezavisnost Kosova, kada je de fakto sve već rešeno, ne zato što on to neće, nego zato što nema podršku naroda, po kojoj logici je to pre 20 godina mogao uraditi Milošević, uz dodatni uslov da NATO okupira celu Srbiju, kada smo tamo još imali i stanovništvo, i vojsku i policiju?

  21. Ovo mi je poznato i upravo tako je bilo.Mnogi su mu zamerali ali namera je bila časna. Imalo je smisla ući u vladu a na kraju krajeva uspelo se bar u tome da se spreči linčovan je opozicije prekim sudovima.

  22. Ne znas ko je smesniji, da li Draskovic sa ovim narcisoidnim, romantizovanim i selektivnim „secanjima“ ili ovi njegovi botovi koje bude iz hibernacije cim se objavi nesto sto je naskrabao Draskovic.

  23. Slučaj RTS pokazuje logiku režima 99. Jel’ istražen slučaj Panda? Ni u Krajini ni na Kosovu Srba nema a u obe srpske oblasti odbijen je mirovni plan. Odbio je Slobodan.

  24. Naš NAJPLAĆENIJI i NAJPRODAVANIJI pisac u inostranstvu. Uglavnom pisao o onome što danas pljuje. Komunjarska bagra….
    ;

    1. Ne lupaj. Vuka možeš da mrziš jer nisi u stanju da razumeš koliko je bio dalekovid kada je tragao za savezništvima, kada je kumio Miloševića da prihvata mirovne sporazume, kada je u sred rata u BiH osudi zločine svih strana, kada je u sred bombardovanja suprotstavio se Miloševićevoj strategiji da napad spolja iskoristi za napad na protivnike, ali neosporno je da je Vuk u Srbiji najčitaniji pisac. Radim u biblioteci 35 godina, od kad znam sve njegove knjige se traže kao najveća vrednost. I danas nijedan primerak skoro nijedne ne možeš da nađeš.

  25. Lepo sećanje sa zakašnjenjem od dvadeset godina.Milošević je mrtav,a ti si živ i možeš da pričaš ako smeš,nemoj opet da čekaš da prođu godine.Kakva je bila uloga ostalih političkih aktera i koalicionih partnera,ministara,generala,tebi jeste dao da kontaktiraš zapad i izigravaš ministra spoljnih poslova,ali je i Šešelju dao istok da radi isto to sa Rusima,Kinezima,Belorusijom,Mongolijom,Severnom Korejom ?I danas je isti slučaj-:mogu pregovori,ali kako ja kažem i pod mojim uslovima?Neće biti da je za sve kriv samo Milošević,očigledno da mu se pakuje,niste vi ostali brali ljubičice po Kalemegdanu dok je on donosio odluke,svi imaju ime i prezime,a zna se vrlo dobro ko je šta gde podpisivao i dogovarao,onda,a i sada.

  26. Pomraceni umovi nisu razumeli ni devedesete a nisu u stanju ni posle toliko godina da shvate i prihvate istinu? Ziveti sa zabludom je promaseno ovozemaljsko bitisanje! Citajuci pojedine komentare pade mi napamet Vladika Nikolaj koji kaze: zablude pojedinaca se lece istinom Svetoga Duha a kod pojedinaca ne pomaze ni buzdovanom po praznoj glavi?

  27. Mislim da je najveca greska ucinjena kada je na krilima Dejtona odmah tada trebalo napraviti dogovor sa Albancima i nebi bilo vise problema i drzava bi bila celovita.Kantonizacija Srbije i Crne Gore u toj novoj federalnoj uredjenoj Srbiji i Crnoj Gori bi otklonilo sve moguce sukobe .Bila bi zajednicka monetarna politika carine ,vojska i proprcijonalno policija po kantonima , sudstvo i skolstvo sve nezavisno i Evropske integracije i ulazak u NATO danas bismo slavili 20 godina od ulaska u EU i plate vece od Ceske ili Slovenije.Sad je kasno za Kosovo ali nije za kantonizaciju Srbije i otklanjanja u buducnosti slicnih scenarija jer ovakvom danasnjom politikom nas vode ka istim greskama i scenarijima.A kantonizacijom se dobija brzi bolji razvitak drzave i skidanja okova sa buducih kantona gde ce oni sprovoditi svoju ekonomsku politiku i planiranje.

  28. „Nudio sam mu i pismene garancije da će Kosovo, trajno, ostati u Srbiji, ali on me, čini mi se, nije ni slušao.“
    Prava ilustracija draskoviceve neverovatne politicke nezrelosti i diplomatske naivnosti koju nam vec godinama, zamenom teza uvaljuje kao nekakve istorijske stavove i istinu.

    Da te podsetimo Vuce; to je isti onaj Holbruk koji je; ‘ako hoce napismeno’ u Dejtonu obecao da niko od ucesnika nece zavrsiti u Hagu, ….
    Tako bi se ti, nebom dani mirotvorce srpski, predao se i pustio NATO u Srbiju i jedina razlika u ishodu, od casne borbe koju je Milosevic makar pokusao i izgubio, … bi bilo tvoje dvadesetogodisnje moljakanje Amerikanaca da ispune ono sto su ti ‘napismeno’ obecali, i ne teraju da priznas Siptaristan u Srbiji.
    Jedina tvoja ideologija je oduvek bila duboka mrznja prema Milosevicu i oponiranje negiranje u svemu sto je uradio ili pokusavao.
    Nikada ti neces moci da vidis ni nas (oglasi nam se malo u vezi Protesta, … pojavi se tamo … pa oni su upravo za ono za cega se i ti ‘boris’!?), ni Srbiju od ‘milosevicevskog slepila’?!?

    1. Pa Holbruk je i ispunio što je obećao u Dejtonu. Umesto Haga Miloševića i dva njegova pajtaša bili su proglašeni za mirotvorce. Da nije počeo opet da luduje ne bi ni završio u Hagu. A to što je Sloba pokušaoo… e to i jeste najgore. Da nije pokušao imali bismo pet puta više. Zato je realniji Draškovićev pristup bio daleko mudriji, no kad takvi ko ti to ne vide ni posle 20 godina od poraza, kako su tad ljudi otrovani propagandom vlasti mogli da uoče.

  29. Da pitamo g. Draškovića
    za apanazu svoje supruge
    u Upravnom odboru NIS-a.Ona je član ispred vlade
    Srbije. Nije puno samo 6-7000 evra za podršku prvorodjenom.

    1. Kakav sulud argument. Pa SPO je u koaliciji i zar je nedozvoljivo da ako nema ministra ima jedan upravni odbor? Što ne brineš za ostalih 8000 članova raznih upravnih odbora uključujući i bolje plaćenih od njenog. Uzgred, slagao si iznos prihoda od tog UO, što i ne čudi jer na sajtu Legijine jedinice čitaš svakog dana drugi iznos.

    2. Nevezano za ostalo, zasto novinari Danasa, a i sam Draskovic jednom ne rese tu dilemu, je li Dana clan Upravnog odbora NIS-a, ili je smenjena dolaskom SNS na vlast, 2013, cini mi se. Drugo, ako sam ja dobro razumeo, tada, kada je bila, njena plata je isla nekoj deci na Kosovu. Zna se sta je istina, ali nekome ne odgovara da se to i kaze, jer je „Dana u NIS-u, i plata od 7000€“ koska koja se redovno baca, kada Sluzba nema druge argumente.

  30. Vreme je dalo Vuku za pravo. Bombardovanje smo definitivno mogli izbeći, a na Kosovu sigurno da u tom slučaju ne bi bilo manje Srbije nego što je ima danas. Prosto, Milošević je vodio promašenu politiku.

  31. Nisam ni u jednoj stranci, ali se moram reći slažem sa svim što je Vuk rekao. Sve što se posle desilo kazuje da smo imali boljih opcija od definitivno najgore – koju je odabrao Milošević. Em smo imali rat, em ga izgubili, em ga izgubili, em bombardovani, em je u Kumanovu morao da potpisuje nepovoljniji po Srbiju dokument od onog koji nam je nuđen u Rambujeu pre bombardovanja.

  32. Poljubiti ruku dami je gest gospodina i diplomate koji se bori da ostvari interese svog naroda.Po tome mogu da pljuju samo dripci,primitivci i neljudi. A Dačić koji je ljubio dupe Slobodana Miloševića evo ga nezasluženo nekoliko decenija na vlasti. I njegov debeli mladunac evo ga već u politici. Nije naučio ni engleski jezik a šef je diplomatije,toje sramno za Srbiju.

  33. Poljubiti ruku dami je gest gospodina i diplomate koji se bori da ostvari interese svog naroda.Po tome mogu da pljuju samo dripci,primitivci i neljudi. A Dačić koji je ljubio dupe Slobodana Miloševića evo ga nezasluženo nekoliko decenija na vlasti. I njegov debeli mladunac evo ga već u politici. Nije naučio ni engleski jezik a šef je diplomatije,toje sramno za Srbiju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.