Radnici Termoelektrana „ Kostolac“ sa osam zlatnih, šest srebrnih i jednom bronzanom medaljom pobednici su 10. Susreta radnika termoenergije održanih u Lepenskom viru čiji je domaćin bilo Javno preduzeće Termoelektrane „ Kosovo“.

Prošlogodišnji pobednik, ekipa Termoelektrane „Nikola Tesla“ iz Obrenovca, titulu pobednika igara prepustila je Termoelektranama „Kostolac“, za samo jedan poen nakon poslednje discipline – plivanja. Treće mesto pripalo je ekipi “ Panonske TE- TO”, a četvrto TE “ Kosovo”. Ovogodišnje Susrete radnika termoenergije otvorio je dr Aca Marković, predsednik Upravnog odbora EPS-a, a zvanično ih je zatvorio Zoran Stanisavljević, direktor JP TE „Kosovo“.

Desete igre okupile su više od 400 sportista iz četiri preduzeća- Termoelektrane „Kostolac“, Panonske Termoelektrane, Toplane Novi Sad, Termoelektrane „Kosovo“ (Obilić) i Termoelektrane „Nikola Tesla“ (Obrenovac). Kostolčani su četvrti put bili najuspešniji od kada se ova manifestacija organizuje. Ovi susreti bili su ujedno i kvalifikacije termoenergetičara za završne Radničko- sportske igre Elektroprivrede Srbije koje će se, po svemu sudeći, održati u Novom Sadu.

Prvu zlatnu medalju kostolačkoj ekipi doneli su kuglaši, a kostolački radnici sportisti su bili najuspešniji i u nadvlačenju konopca, malom fudbalu (radnici), šahu, streljaštvu (radnice), plivanju (radnice) i odbojci u obe konkurencije – muškoj i ženskoj. Druga mesta osvojili su u stonom tenisu (muška i ženska ekipa), pikadu, basketu, streljaštvu (radnici) i malom fudbalu (veterani), kao i treće mesto u plivanju (muška ekipa).

Desetoro kostolačkih radnika sportista proglašeno je za najbolje u svojim disciplinama. Najuspešnija je bila Ksenija Vlašković sa dve titule (odbojka i plivanje), a ostale pojedinačne nagrade na završnoj večeri dobili su: u malom fudbalu (radnici) – Milan Bogdanović (najbolji igrač), Vladimir Radojković (najbolji golman), Nenad Simić (najbolji strelac), dok je Nenad Marinković bio najbolji strelac u fudbalu kod veterana, zatim Ljubiša Suzić (kuglanje), Vera Trailović (pikado), Goran Vidojević (nadvlačenje konopca), Biljana Martić (streljaštvo) i Dragan Radovanović (odbojka).

Zanimljivo je istaći da su kuglaši kostolačkih Termoelektrana na svih deset dosadašnjih susreta osvojili prvo mesto u svojoj disciplini, a konopaši su najbolji na pet uzastopnih igara.

Bez obzira na rivalitet ekipa iz ovih preduzeća na sportskim terenima, korektna atmosfera i druženje u predivnom prirodnom okruženju obeležili su ove susrete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari